Ugrás a tartalomra

Készülnek az új évadra a miskolci szimfonikusok

minap.hu/Miskolc TV
Utoljára módosítva
2020. június 09. kedd 16:29
Elindultak a próbák a Miskolci Szimfonikus Zenekar székházában. Az elmaradt bérletes hangversenyekre már megvannak új időpontok, a foglalási és újrafoglalási lehetőséget is megnyitották.
Fotók: Rogosz Péter

A veszélyhelyzet végéhez közeledve, a korlátozások lazítása után ugyan a teljes zenekar még nem állhat össze, de a szólamok már együtt zenélhetnek. A társulat viszonylag szerencsés volt, mert nem sok koncertjük maradt el, de így is hat hangversenyt terveznek utólag megrendezni. 

– Nem volt könnyű ez az időszak a zenekar életében. Egyik pillanatról a másikra kellett leállnunk, az utolsó próbát még március 11-én tartottuk. A zenekar szerencsés helyzetben van függetlenül attól, hogy mennyire megállt az élet. Úgy alakult a 2019-2020-as évadunk, hogy elég hamar befejeződtek a bérletes sorozataink, összesen hat hangversenyt érintett szervesen a kihirdetett veszélyhelyzet – mondta Szászné Pónuzs Krisztina, a Miskolci Szimfonikus Zenekar ügyvezetője, hozzátéve: majdnem három hónapig a zenészek többsége szinte egyáltalán nem találkozott a kollégáival, de a közös próbák nélküli időszakot is igyekeztek hasznosan és kreatívan eltölteni.

– Az újrakezdést már mindenki nagyon várta. Május elején, a városnapon és a Közösségek Hetén már volt lehetőségünk kisebb csoportokban fellépni Miskolc különböző városrészeiben. Ennek a zenészek nagyon örültek és hálás volt a közönség is – fogalmazott. Hozzátette, a kisebb kamaracsoportos fellépéseket folytatni szeretnék, a társulat tagjai is sokkal inkább kaphatóak jelenleg arra, hogy kamaraprodukciókkal zenekari színekben megjelenjenek. 

Bíznak benne, hogy ősztől visszaállhat a normál működési rend, és ha minden a tervek szerint alakul, decemberig mozgalmas időszak elé néz a Miskolci Szimfonikus Zenekar. Az elmaradt bérletes hangversenyekre már megvannak az új időpontok, a foglalási és újrafoglalási lehetőséget is megnyitották. Az új évad terve is elkészült, szeptembertől pedig az elmaradt előadások mellett a következő évad bérletes hangversenyei is elkezdődnek. A zenekar tervezi az augusztusi edelényi kastélykoncertet, egy könnyedebb térzenei előadást Miskolcra, majd pedig a tradicionális Aperitif koncertet a Szinva-teraszra. Az első nagy koncert Budapesten lesz a Művészetek Palotájában szeptember 23-án, az első bérletes koncert pedig Miskolcon szeptember 28-án. 

– Januártól egy új bérletsorozatot szeretnénk bevezetni, ez elé izgalmakkal tekintünk. Tavaly sikerült egy nagyon jó minőségű hangversenyzongorát vásárolni, egy, csak erre épülő rövid bérletet indítunk el – zárta a zenekar ügyvezetője. 

További hírek

Olvasnivaló