Ugrás a tartalomra

Két hónapja rendületlenül keresik kutyájukat, Leiát

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. november 08. szerda 19:08
A kétéves berni pásztor még szeptember első napjaiban lógott meg egy bükkaranyosi család udvaráról, akiknek nagyon hiányzik: mindent megmozgatnak azért, hogy ismét velük legyen.

Fotók: Magánarchívum

Mintegy két hónapja keresi égen-földön berni kutyáját Szilagyi-Bereczki Timea, aki végső elkeseredésében kereste meg szerkesztőségünket, hátha olvasóink segítségével meglelhetik

- Leia még szeptember 3-án szaladt el bükkaranyosi otthonunk udvaráról. Ettől a perctől széles körben keressük, plakátolunk, szórólapozunk, átfésültük a környező falvakat, erdőket, interneten talán több tízezer megosztásnál is járunk a facebook oldalán, helyi online napilapok is megosztották, eltűnt kutyás oldalak, menhelyek, gyepmesteri telepek. Az elmúlt két hónapban rengeteg hívást kaptunk, hogy itt vagy ott láttak berni pásztort. Mi mindig azonnal indultunk reménykedve, sokan kapcsolódtak a keresésbe, de mindig valaki más kutyája szökött el, soha nem a mi kutyánkat találtuk meg - részletezi a hónapok óta tartó kálváriájukat Timea.

Mint mondta, abban reménykednek, hogy valaki befogadta és állatszerető ezáltal talán magáénak tekinti őt. "Mivel ivartalan szaporítási célra nem használható. Ez is egy opció, hogy emiatt tartották meg. Chipje van, amelyen ELTŰNT státusz feltüntetve" - mondja Tímea hozzátéve, arra gondolnak, hogy Leia talán olyan helyen van, ahol nem követik a közösségi portálokat és a szórólapjuk sem jutott el oda.

Kiemeli, Leia kétéves ivartalan szuka- idén márciusban fogadták őt örökbe, már felnőtt kutyaként. "Három kutyus és hat cica fogadta őt el azonnal, konfliktus nélkül. Négy gyermekünk van, nagyon állatbarátok vagyunk, Leia is családtag. Négy kutyánk közül kettőt menhelyről kettőt (közte Leiát is) családtól fogadtunk örökbe. A hat cicából három kóbor volt, mentettük őket. Nagyon hiányzik nekünk Leia, bízunk benne, hogy jól van, de nagyon szeretnénk, ha visszakapnánk őt - fűzte hozzá Tímea, aki leszögezte: nem adják fel a keresést, a nyomravezetőnek pedig magas jutalmat ígérnek.

Timea olvasóinktól azt kéri, ha látják Leiát, vagy tudják hol van, jelentkezzenek az alábbi elérhetőségeken:
+36 20 519 61 64
timea.bereczki@gmail.com

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!