Ugrás a tartalomra

Két kamionnyi adományt küldtek kedden a rászorulóknak

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. március 29. kedd 19:06
Ezekkel együtt már 15 szállítmány indult Kárpátaljára a Vöröskereszt miskolci központja elől.
Két kamiont indítottak kedd reggel Ungvárra Fotók: Mocsári László

Két, adományokkal felpakolt kamion indult a kárpátaljai Ungvárra kedd reggel a Vöröskereszt miskolci központja elől. Ezúttal is főleg tartós élelmiszerek, egészségügyi, illetve egyszer használatos termékek és matracok kerültek a raktérbe. A támogatás az a Nyugat-Ukrajnába érkező belső menekültek ellátását szolgálja majd. A héten még 9 kamion indul útnak. Ezekkel együtt – a háború kitörése óta – 15 megpakolt, Miskolcról induló tehergépjármű lépte át az ukrán-magyar határt.

- A Magyar Vöröskereszt a mi központunkat jelölte ki a kárpátaljai szállítások ellátására – mondta Grubert Roland, a szervezet megyei igazgatója.

A Fotón: Grubert Roland

- Ide magánadományok nem kerülnek, minden kiküldött termék céges felajánlás, és minden esetben új termékekről van szó; olyan dolgokról, amire az előzetes felmérések szerint igény mutatkozik. Fontos, hogy azzal tudjunk segíteni, amire szükség van – tette hozzá Grubert Roland, aki a szállítás körülményeiről is beszélt.

- A Vöröskereszt rendelkezik humanitárius folyosóval, ezért viszonylag egyszerű a határátkelés, jelenleg nem történik semmiféle vámolás sem: a kijuttatott termékek közvetlenül egy adományraktárba érkeznek meg, ott pakolják ki őket, majd juttatják el azokra a helyekre, ahol szükség van rájuk – említette a küldött eszközök felhasználása kapcsán a megyei igazgató.

További hírek

Olvasnivaló