Ugrás a tartalomra

Kétharmados győzelmet aratott az ellenzék Jászberényben

telex.hu
Utoljára módosítva
2023. január 16. hétfő 09:27
A vártnál jóval simábban nyert Budai Lóránt ellenzéki polgármesterjelölt a vasárnapi jászberényi időközi önkormányzati választáson, és tízből tíz egyéni körzetben is az ellenzéki szövetség képviselőjelöltje győzött - adta hírül a Telex.
Budai Lóránt

A Közösen Jászberényért színeiben induló jobbikos polgármesterjelölt közel 60 százalékos részvétel (59,75%) mellett több mint kétszer annyi szavazatot kapott, mint a Fidesz által támogatott, ám függetlennek nevezett Besenyi Orsolya.

A jászberényi polgármester-választás végeredménye:

Budai Lóránt (Közösen Jászberényért): 8267 (67,24%)
Besenyi Orsolya (a Fidesz–KDNP által támogatott független): 3671 (29,86%)
Nagy Tímea (független): 185 (1,5%)
László Péter (Mi Hazánk): 172 (1,4%)

Mind a tíz egyéni választókerületben a Közösen Jászberényért képviselőjelöltje nyert a fideszes és mi hazánkos jelöltekkel szemben. A szövetségben a DK kivételével minden ellenzéki párt részt vett. A Jobbik, az MSZP, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje is az egyesület színeiben jutott a képviselő-testületbe.


Az újonnan felálló képviselő-testületben a polgármesterrel együtt 11 tagja lesz a Közösen Jászberényért egyesületnek, a Fidesz–KDNP pedig négy helyet szerzett kompenzációs listáról. A Mi Hazánk Mozgalom nem jutott be a testületbe.

További részletek a Telex.hu-n. 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!