Ugrás a tartalomra

Kezdődhet a szavazás! - Melyik attrakció érdemli a „legzöldebb” elismerést a megújult Diósgyőrben?

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 22. csütörtök 16:49
Ön hova látogat ki legszívesebben a megújult Diósgyőrben?
A II. János Pál pápa tér kialakításával impozánssá vált a diósgyőri városközpont. Fotó: Juhász Ákos

A végéhez közeledik Diósgyőr városrész komplex fejlesztése, ahol az elmúlt évek során több beruházás is megvalósult. 

Megtörtént a Petőfi Sándor Fiókkönyvtár klímatudatos felújítása, elkészült a Diósgyőri Római Katolikus Plébánia templomkertjének fejlesztése. A Vár utcában egy rossz műszaki állapotban lévő ingatlan felújításával létrejött egy kávézó, de gegújult az Árpád úti szolgáltatóház előtti tér is, ahol zöldfelületek, új padok és villanyoszlopok, gyönyörű szökőkút, kulturált környezet és helyi termelői piac várja a pihenni, beszélgetni, vagy éppen vásárolni vágyókat.
A Táncsics Mihály tér is megújult, a növényállományt bővítése, frissítése révén.

A II. János Pál pápa tér kialakításával impozánssá vált a diósgyőri városközpont, a tér lépcsőzetes süllyesztést kapott a Szinva-patak medre felé, emellett egy zenélő szökőkút nyújt egyedi élményt az odalátogatóknak. A Nagy Lajos király útja és a Blaha Lujza utca közötti zöld területen kialakításra került egy játszótér a gyerekek számára. A Pálosok Parkjában kialakított Sportpark várja a sportolni vágyó lakosságot, illetve megújult jó néhány utcabútor is.

Itt az ideje, hogy közösen döntsünk arról, hogy melyik a „legzöldebb” projektelem. Szavazni október 5-ig IDE kattintva lehet. 

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott TOP-6.3.2-15-MI1-2016-00002 azonosító számú „Diósgyőr városközpont integrált rehabilitációja” című projekt keretében a diósgyőri városközpont megújítását valósítja meg konzorciumban a Diósgyőri Római Katolikus Plébániával. A Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával megvalósuló fejlesztések javítják a településrész általános környezeti állapotát.
A projekt megvalósítás tervezett fizikai befejezése: 2022.10.31.
A projekt tervezett elszámolható bruttó összköltsége: 936.377.261 Ft
Támogatási intenzitás: 100%

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!