Ugrás a tartalomra

A kifizetetlen közüzemi számlákra kapott 230 milliót Miskolc

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 29. kedd 17:09
A pályázati úton elnyerhető támogatás célja a települések működőképességének megőrzése, vagy egyéb, a feladatok ellátását veszélyeztető helyzet elhárítása – tájékoztatott közösségi média oldalán Miskolc polgármestere.

Több, miskolci kormánypárti képviselő is elbüszkélkedett vele hétfőn este, hogy 230 millió forintot kapott Miskolc. Mindketten saját sikerüknek tulajdonították, és még valamiféle segítségről is írtak, sejtetve, ezt (is) ők intézték – írja Veres Pál a facebook oldalán kedden délután közzétett bejegyzésben. 

„Akkor a tények: valóban kapott 230 millió forintot a város, úgynevezett rendkívüli önkormányzati támogatás keretében. Ezen pályázati úton elnyerhető támogatás célja a települések működőképességének megőrzése, vagy egyéb, a feladatok ellátását veszélyeztető helyzet elhárítása, az ezzel kapcsolatos döntéseket a Belügyminisztérium és a Pénzügyminisztérium közösen hozza meg” – ismertette a városvezető. A pályázat pozitív elbírálását követően kapott pénzt Miskolc, hogy a kifizetetlen közüzemi számláinak egy részét rendezni tudja. 

„A támogatást az önkormányzat pályázta, többek között Varga Mihály miniszter úrnál pedig személyesen jártam”

– tette hozzá. 

„Természetesen minden kormányzati szerepvállalás jól jön mostanában a magyar önkormányzatoknak, de látni kell, a megemelkedett rezsiárak miatt azonban nem 230 millió forint hiányzik a kasszából, hanem több mint 2,5 milliárd, a mostani számítások szerint pedig jövőre közel 18 milliárd” – hangsúlyozta Veres Pál. - Természetesen, a város működését segítő minden támogatást köszönünk – zárta bejegyzését a városatya. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!