Ugrás a tartalomra

A kihasználatlan járatokat szünteti meg az MVK

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 31. szombat 17:20
A közlekedési cég azt írja, mivel a járvány miatt a vendéglátó- és szórakozóhelyek este 11-kor kötelezően bezárnak, az éjjeli utasforgalmuk drasztikusan visszaesett. A közleményben az MVK hivatkozik a 431/2020 (.IX.18) kormányrendeletre.

Rengeteg hozzászólás volt a témához olvasóink részéről  pró és kontra, ezért a közlekedési céghez fordultunk, ahol a minap.hu érdeklődésére pontosítottak: „a koronavírus-járvány miatt a kormány rendeletben tiltotta meg az vendéglátó és szórakozóhelyeknek a 23:00 óra utáni nyitva tartását. Az MVK a rendelet  bevezetését követő  első néhány hétben azt tapasztalta, hogy emiatt az éjjeli járatok kihasználtsága drasztikusan csökkent. Ennek okán született az a döntés, hogy a kihasználatlan  éjszakai járatokat, megszüntetik.

Érdekesség, hogy bár a járatritkítással alapvetően nem ért egyet a VEKE, az utasszám csökkenését ők is látják. Péntek esti bejegyzésükben úgy fogalmaztak: az érintett járatok ilyen útvonalon és ekkora járművekkel történő ellátása az éjszakai órákban valóban nem gazdaságos, ezért fontos hogy a közeljövőben találjunk erre hatékonyabb megoldást.

- Ennek a problémának a kezelését kisebb méretű autóbuszok (folyamatban lévő midi busz beszerzés, de akár bérlés vagy kisbuszos külső szolgáltató bevonása), valamint az éjszakai igényekre specializált összevont útvonalak és igényvezérelt szolgáltatások (csak akkor indul el és csak addig megy a busz, ameddig van utas) alkalmazása jelentheti – tették hozzá.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!