Ugrás a tartalomra

Kínai delegáció Suiningból

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 27. csütörtök 06:10
Suining már tavaly felfigyelt Miskolc fejlesztéseire. Magyarországról és Kelet-Közép-Európából egyedül a borsodi megyeszékhely kapott meghívót egy környezetvédelemmel kapcsolatos rendezvényükre. A város zöld és okos fejlesztései hatalmas elismerést arattak Kínában. Most ők látogattak Miskolcra.

Kína az elmúlt időszakban igen komolyan vette és veszi most is az ipari beruházások okozta környezeti károk és negatív hatások – mint például levegőszennyezés, vízszennyezés, túlzott forgalom – csökkentését. Ugyanakkor kíváncsi más országok, városok tapasztalataira is, ezért jöttek a szakemberek Miskolcra.

Fotó: Mocsári László

Luo Hui, a település alpolgármestere ismertette: zöld energiát használnak fel az ipari parkokban, a közlekedésben, de a nap energiáját is igyekeznek hasznosítani. – Nem támogatjuk az olyan cégeket, amelyek nem védik a környezetet és kizárólag csak a hagyományos energiaforrásokat használják. Miskolc nagyon elöl jár a zöld város fejlesztésében, ezért a tapasztalatok kölcsönös cseréjével, együtt akarunk működni Miskolccal – mondta.

Suining már tavaly felfigyelt Miskolcra. Magyarországról és Kelet-Közép-Európából egyedül Miskolc kapott meghívót egy környezetvédelemmel kapcsolatos rendezvényre. A város bemutatta többek között a biogáz és biomassza távfűtésben való miskolci felhasználását, a megújult környezetbarát járműflottáját, az okosmérőket. A Kínából érkezett vendégek az azóta megvalósított fejlesztésekre voltak kíváncsiak.

Pfliegler Péter alpolgármester elmondta, ismét bemutatták az azóta megvalósult fejlesztéseket. – Igen élénk érdeklődést mutattak irányunkba, kíváncsian fogadták, hogy Miskolc hogyan tudja ezeket megvalósítani – tette hozzá.

Ilyen többek között az elektromos autótöltő hálózat kiépítése, valamint a napelempark-beruházás. Különösen a szén-dioxid kibocsátás csökkentése és az energiafelhasználás ésszerűsítése terén elért eredmények keltettek nagy érdeklődést a vendégekben. A Városházán tartott prezentáció után a kínai vendégek a város nevezetességeivel is megismerkedtek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!