Ugrás a tartalomra

Kiszurkolták a kisbuszt a Szimbiózisnak

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 21. csütörtök 14:04
Sikeres volt a Diósgyőri Szervezett Szurkolói Csoportok, valamint a Diósgyőr Szurkolók Közösségének adománygyűjtő akciója, így a Szimbiózis Alapítvány Támogató Szolgálata lecserélheti kiöregedett kisbuszát.
Fotó: Szimbiózis Alapítvány Facebook-oldala

Mint arról pár hete mi is beszámoltunk: adománygyűjtést indított a Diósgyőri Szervezett Szurkolói Csoportok és a Diósgyőr Szurkolók Közössége, hogy megsegítsék a Szimbiózis Alapítvány Támogató Szolgálatát.

A szolgálat fogyatékkal élő fiatalok speciális szállítását végzi a Miskolci és Szikszói járás területén, akik számára ez a szolgáltatás létfontosságú, ugyanis állapotuk nem teszi lehetővé, hogy tömegközlekedést vegyenek igénybe. Megbízható jármű nélkül pedig nem tudnának eljutni naponta iskolába, speciális fejlesztésre, egészségügyi intézménybe, bevásárolni vagy épp szabadidős programjaikra. Nem utolsó sorban a szolgáltatás a gyermekek szülei számára biztosítja, hogy dolgozni mehessenek.

A rövidesen lecserélendő kisbusz | Fotó: Magánarchívum

A régi autó cseréjére a szervezet elnyert egy pályázatot, azonban az összeg nem fedezte a vételárat, így az 1.384.534 forintos különbözetet szerették volna a szurkolók összeadni. Az összefogásnak köszönhetően kettő hét alatt 1.548.000 forintot gyűjtöttek - adta hírül az alapítvány Facebook-oldalán, hozzátéve: a nemes célhoz további adományozók is csatlakoztak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!