Ugrás a tartalomra

Villamosbaleset: hétfőtől éjjel-nappal lesz jelzőlámpa a kereszteződésben

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 01. vasárnap 10:29
Egy kisteherautó villamosnak ütközött a Corvin és a Széchenyi utca kereszteződésében pénteken reggel 6 óra tájban. A villamos az ütközés következtében a Bató-ház egyik kirakatánál állt meg. A történtek kapcsán városüzemeltetési szakemberek is megvizsgálták a helyszínt, javaslatukra Veres Pál polgármester intézkedett: ebben a közlekedési csomópontban mindig működnek majd a jelzőlámpák.
Fotó: Juhász Ákos

Hétfőn reggel kezdik meg a lámpa cseréjét, addig – figyelem! – sárgán villognak! Aztán a rendőrséggel egyetértésben átprogramozzák 0-24 órás üzemmódba a lámpákat.

Így történt 

 Sárgán villogtak a jelzőlámpák a kereszteződésben, a pláza felől a Népkert felé tartó kisteherautó sofőrje nem állt meg a stoptáblánál – mondta el érdeklődésünkre Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A villamos a Tiszai pályaudvar felé tartott, neki volt elsőbbsége. Az autó utasa sérült meg a balesetben, őt kórházba szállították. A Miskolci Rendőrkapitányság gyűjti a további adatokat, vizsgálják a baleset körülményeit.

A villamoson körülbelül negyvenen utaztak, személyi sérülés nem történt, a kisteherautóból azonban két embert a tűzoltók szabadítottak ki – tudtuk meg Dojcsák Dávidtól, a megyei katasztrófavédelem szóvivőjétől.

Juhászn Ákos fotógalériája

Helyreállították a rendet 

Képgaléria! Fotó: Juhász Ákos

A rendőrség videót tett közzé:

Forrás: youtube.com

Bár a hivatalos rendőrségi szakvélemény még nem áll rendelkezésre, azt mindenesetre össze lehet rakni, hogy a kisteherautó vezetője okozhatta a balesetet, hiszen nem állt meg a stoptáblánál, a villamos védett útvonalon haladt, elsőbbsége volt a kereszteződésben.

Pénteken reggel már zajlott a műszaki mentést, a szerelvényt a telephelyre vontatták. Itt fogják felmérni a károkat a gyártó bevonásával – tudtuk meg a közlekedési vállalattól. A balesetben a villamos eleje sérült, illetve a szerelvény középső részénél két szekció között eldeformálódott. Az MVK részéről elmondták azt is, hogy bár a kisvasútnál megsérült villamost még javítják Csehországban, és most egy újabb szerelvény esett ki a forgalomból, de a napi menetrendi teljesítmény biztosításához elegendő Skoda áll rendelkezésre.

Az első becslések szerint is igen jelentős, több tízmilliós a kár.

 

 

 

További hírek

Olvasnivaló