Ugrás a tartalomra

Kiváló sportolókat díjazott a város

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. december 21. kedd 22:12
Kedden a Művészetek Házában vehettek át elismerést teljesítményükért azok a fiatal sportolók és felkészítőik, akik jelentős eredményeket elérve öregbítették Miskolc hírét az országban vagy határainkon túl.

Összesen 62 egyéni sportolót, 25 csapatban versenyzőt és 42 edzőt díjaztak kedden. Minden sportág esetében a világ és Európa-bajnokságon első hat helyezést elért sportolókat, továbbá az országos bajnokságon győzteseket ismerték el ifjúsági, junior, felnőtt és senior kategóriákban, a következő sportágakban: jégkorong, autósport (rally), formációs tánc, biatlon, öttusa, sportlövészet, mazsorett, atlétika, birkózás, muaythai, úszás, íjászat, tájékozódási futás, rádiós tájékozódási futás, tájékozódási kerékpár, kick-box, karate, ökölvívás. Rajtuk kívül felkészítő edzőiket is méltatták.

Képgalériánk a díjátadóról; Fotók: Mocsári László

Miskolc életében fontos szerepet tölt be a sport – kezdte köszöntőbeszédét Veres Pál polgármester. Kifejtette, hogy a város színes és változatos sportélettel büszkélkedhet, amelyhez megfelelően felszerelt létesítmények biztosítanak teret.

„A mai ünnepségen azokat a sportolókat és csapatokat részesítjük elismerésben, akik kimagasló eredményt értek el a 2021-es esztendőben. Szép eredményeik példaként szolgálhatnak nem csupán a sporttársadalom, de valamennyi miskolci ember számára is.” – mondta a polgármester.

Kihangsúlyozta az eredmények mögötti munkát, akaraterőt és kitartást mint olyan tulajdonságokat, amelyekre mindenkinek szüksége van. „Elszántsággal bármi megvalósítható!” – tette hozzá, majd zárásként kitért arra, hogy az edzők és szakemberek segítsége és munkája elengedhetetlen ezen eredmények eléréséhez.

Az elismerések átadása után Ignácz Dávid jegyző zárta a gondolatokat. Köszönetet mondott a sportolóknak teljesítményükért, az edzőknek a felkészítésért, míg a szülőknek, a családnak a megfelelő körülmények megteremtéséért. „Fontos, hogy Miskolc már egy ilyen fiatal generációval is ott szerepel a sporttérképen.” – summázta gondolatait.

A DVTK Jegesmedvék U21-es csapata az előző szezonban megnyerte a korosztályos magyar bajnokságot, amely szép eredmény elismerést érdemelt. Kamarási Balázs csapatkapitány elmondta, hogy ők voltak az első miskolci csapat a jégkorong-utánpótlás történetében, akik ilyen eredményt értek el. „Mindenki keményen akarta ezt a sikert, sokat dolgoztunk érte, évek munkája érett be.” – mint fogalmazott, majd a csapat nevében, a díjra utalva hozzátette: „örülünk a megtiszteltetésnek, úgy gondoljuk, hogy ez is elismeri a befektetett munkánkat”.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!