Ugrás a tartalomra

Kodály országában Bartók népe világzenét is játszik

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. április 23. szombat 21:46
Április elsején kezdődött Budapesten, a héten pedig már Miskolcot is elérte a Müpa által szervezett Bartók Tavasz. Mindennek vitán felül egyik leghangulatosabb műsoreleme a Ritmo Piknik.
Képgaléria: Mocsári László 

A világhírű hazai komponistáról és a virágzás beindulásának évszakáról elnevezett nemzetközi művészeti program hétvégi miskolci felhozatalában napközben interaktív, kreatív gyermek- és családi elfoglaltságok, míg este kihagyhatatlan világ- és népzenei pop-up koncertek voltak terítéken.

A szerteágazó összművészeti attrakció eklektikáját mi sem igazolja jobban, minthogy a Miskolci Nemzeti Színházban április 21-én a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Honvéd Férfikar előadásában – Zsuráfszky Zoltán koreográfus rendezésével és Kodály Zoltán kórusműveivel – A hűtlen feleség című táncprodukciót is bemutatták.

A fővároson és a borsodi megyeszékhelyen túl Győrben, Debrecenben, Pécsett és Szegeden várják még izgalmas programok a publikumot

A pezsgő fesztiválhangulatból és a világzenei piknikből bőven jutott Miskolcra is. Csakúgy mint pénteken, a Szinva terasz és az Erzsébet tér szombaton is kényeztette a látogatókat/hallgató(zó)kat: többek között olyan nevekkel, mint Paár Julcsi, a Mordái, a Dresch Mihály Ballance Trio, a Bélaműhely, a Dalinda vagy épp a Hét Hat Club

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!