Ugrás a tartalomra

Költészetnapi szavalóversenyt rendeztek a MÜHA-ban

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2024. április 11. csütörtök 20:32
A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. (MKK) szervezte eseményt Váci Mihály születésének századik, illetve Radnóti Miklós halálának nyolcvanadik évfordulója tiszteletére rendezték meg csütörtökön.
Fotók: Osztie Tibor

A harmadik alkalommal megtartott versenyre évről évre egyre többen jelentkeznek, idén több mint félszázan vállalkoztak arra, hogy életre keltik a versekben megjelent gondolatokat és érzelmeket hangot adva a néma soroknak. A megmérettetésen egyszerre öt korosztály, a 7-11 évesektől egészen a felnőttekig mutathatta meg tudását. Minden korcsoport egy kötelező és egy szabadon választott verset adhatott elő. A kötelező elem Radnóti Miklós verse volt, a szabadon választott pedig Váci Mihály költeménye.

A produkciókat szakmai zsűri értékelte, így Majorné Bencze Tünde, a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője, Kiss Zoltán, a Herman Ottó Gimnázium magyar nyelv és irodalom szakos tanára, Radnai Erika, előadóművész, a Miskolci Nemzeti Színház művészeti főtitkára és Zámborszky Eszter, drámapedagógus, mesemondó.

Osztie Tibor képgalériája

Kiss Zoltánnak, a zsűri elnökének a véleménye szerint értő és igényes előadásokat lehetett látni. A verseny a nagyszámú résztvevő és a különböző korosztályok miatt volt rendkívül izgalmas. Látni lehetett a versmondás fejlődését, és a versválasztásban is nagyon szépen megmutatkozott, hogy az egymástól eltérő korosztályok más és más költemények iránt érdeklődnek. Elmondható, hogy az érettebb korosztály jellemzően inkább a személyesebb hangvételű verseket részesíti előnyben. 

Elismerésül minden résztvevő oklevelet kapott, a korcsoportok első három helyezettje a Miskolci Kulturális Központ ajándékutalványával térhetett haza.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!