Ugrás a tartalomra

Kölyökkutyát mentettek a rendészek

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. január 11. csütörtök 19:15
Megmentője, Bogár István rendész után, a Bogár nevet kapta a kicsi.

Bezárt autóroncsból szabadították ki Lyukóbányában a két hónapos kölyköt a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) munkatársai.  

Bogár István rendész a róla elnevezett Bogár kutyussal.

- Szerda reggel telefonáltak nekünk a rendészek, hogy kölyökkutyát találtak bezárva egy autóroncsban. A segítségünket kérték, hogy fogadjuk ezt a csöppséget. Nem mondtunk nekik nemet – mondta Zsebesi-Lengyel Melinda, a Lyukó Tappancsai Állatvédő Egyesület elnöke. – A helyszínre azonban nem tudtunk kimenni, mert fent volt a hegyen. Abban maradtunk velük, hogy kimentik a pici kutyát és lehozzák a lyukói közösségi házhoz, mi pedig ott átvesszük tőlük. Ez így is történt és a megmentője, Bogár István mezőőr után a Bogár nevet kapta. A MIÖR-rel folyamatos együttműködésünk van, nagyon korrektek. Olyan helyeken is járnak, ahová mi nem megyünk, és mindig jelzik nekünk, ha az állattartással kapcsolatos visszaélést tapasztalnak. Bántalmazott állatok mentésénél is szoktuk a segítségüket kérni. 

Bántalmazhatták

A kiskutya jelenleg karanténban van, de azt követően gazdikeresővé válhat. 
- A valószínűleg szuka kölyök teljesen átfagyott és nagyon tetves volt. Lekezeltünk, illetve külső-belső parazitamentesítésben részesítettük. Feltételezhetően bántalmazták, mert eléggé félt. Az állapota mostanra stabilizálódott, bár a mai napig kicsit tart az emberektől. Viszont, amikor megnyugszik, egy cukorpofa. Folyamatosan melegben van és rendszeresen látogatom. Hogyha kikerül a karanténból, akkor bekerül a gazdikeresők közé. Amennyiben addig nálunk marad, hét hónapos korában ivartalanítjuk – osztotta meg az állatvédő. 

Követik a sorsát

A mentés történetét Szabó Ferenc, a MIÖR vezetője is megerősítette. Sőt azt is elárulta, hogy a Bogár nevet ők adták a kutyusnak. A rendészek a szívükön viselik mentettkéjük sorsát, ezért csütörtökön már érdeklődtek, hogy léte felől. 
„A zord időjárás ellenére magára hagyott kutyakölyök a gyors beavatkozásoknak és a hozzáértő gondoskodásnak köszönhetően remekül van. Reméljük, hogy örökbefogadása után is örömmel fog hallgatni megmentője után kapott nevére, a Bogárra. Szeretnénk követni a továbbiakban is a sorsát annak érdemében, hogy mielőbb szerető és felelős gazdára találhasson. Bízunk benne, hogy sikerrel járunk” – olvasható a rendészek beszámolójában a Miskolci Önkormányzati Rendészet honlapján. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!