Ugrás a tartalomra

Komposzt lesz az utakra belógó ágakból

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. augusztus 04. kedd 15:06
Eltávolítják azokat a gallyakat, amik akadályozhatják a biztonságos közlekedést.


Megkezdték az útszelvények beláthatósági gallyazását a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft-t munkatársai a város területén. 

- Két útellenőr kollegánk folyamatosan járja a várost, az ő jelzéseik és az előre elkészített ütemterv alapján haladunk – tájékoztatott Kertész Béla, a cég műszaki vezetője, aki elmondta azt is, hogy a múlt héten az Uitz Béla utcán, a Kálvin János utcán és a Városház téren távolították el a kilógó ágakat, míg szerdától a Szent Anna-templom és Feső-Majláth között folytatódik a munka. Minden olyan gallyat levágtak, ami behajlik az útszelvénybe, származzon útszéli fáról, vagy a villamosszigetek bokrairól.  A letermelt növényrészeket teherautóval szállítják a városgazda Nádasréti telephelyére.

Fotó: Juhász Ákos

- Két aprítékológép segítségével dolgozzuk fel a beérkező zöldhulladékot – beszél a levágott gallyak sorsáról Kertész Béla. - Az apríték közvetlen tüzelésre nem alkalmas, így a hulladéklerakóba kerül majd. Ott komposzt készül belőle, de – megfelelő feldolgozás után – brikettet is préselhetnek a letermelt növényrészekből.

A telepen található konténerek mindegyikébe nagyjából 5-6 tonna apríték fér. A beláthatósági gallyazásra mintegy 10 millió forintnyi összeget fordít a város.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!