Komposztálni finomabb, mint gondolnánk
A városháza épületének aulájába települt ki a HungAiRy Life IP csapata, hogy elsősorban kollégáiknak, de igazából bárkinek, aki a Polgármesteri Hivatal épületébe látogat, ízelítőt adjanak a komposztálásból.
Ízelítőt, hiszen olyan ételeket kóstolhattak a látogatók, amelyek komposztált talajban értek be: gyümölcsök, saláták és olyan lekvárok, amelyeknek a gyümölcsfája élvezhette a komposztálás előnyeit.
Farkas Emese ökomenedzser kifejtette, hogy október 10. a Komposztálás Napja, ennek apropóján szervezték meg az eseményt, amelynek célja a módszer népszerűsítése. „A komposztálás azért is fontos, mert a zöldhulladék értékes: ne dobjuk, főként ne égessük el, hanem hasznosítsuk” – részletezte.
Az említett ételek mellett „tréfás totóval” igyekeztek a folyamatban roppant fontos szerepet játszó földigilisztákat bemutatni, infografikákon pedig magát a komposztálást mutatták be. Emellett egy komposztkeretet is kihelyeztek – amelyet jelenleg ismét ingyenesen igényelhetnek a miskolci lakosok –, ebbe pedig bárki beledobhatta a lebomló hulladékot.