Ugrás a tartalomra

Komposztkeretek osztása a kerti hulladékok hasznosítására

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 23. csütörtök 10:47
Miskolc lakosai közt hatszáz darab komposztáló keretet osztanak szét a Life projekt keretein belül, ezzel azt szorgalmazva, hogy kevesebben szennyezzék a levegőt hulladékuk elégetésével.
Fotó: Mocsári László

Nagy Dezső, a polgármesteri hivatal környezetvédelmi referense elmondta, hogy komposztáló keretek osztásával segítik a városlakókat a zöldhulladékok kezelésében. – Miskolcon ez már ismert, több mint tíz éve tart a város komposztálási programja, ehhez hasonlóan fog a lakosság egy része komposztáló keretekhez jutni, ám most a Life projektnek köszönhetően. A program a város levegővédelmi pályázata, aminek fontos része a kerti hulladékégetések csökkentése, megszüntetése, így a keretek beszerzésének feltétele, hogy akik kapnak, azok ne égessék el a hulladékukat. A keretek gyártása már elkezdődött, miskolci cég készíti miskolci alapanyagokból – mondta Nagy Dezső.

A komposztkeretekre előzetes igénylést a hungairy@miskolc.hu email címre lehet küldeni. Itt szükséges megadni az igénylő nevét és elérhetőségét, illetve a komposztáló elhelyezésére szolgáló miskolci ingatlan címét.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!