Ugrás a tartalomra

Koncert a jubileumon

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. május 19. csütörtök 10:12
Idén harmincéves a Fráter kórus, koncerttel ünnepel az énekkar.

1992-től létezik a kórus, mint a Fráter György Katolikus Gimnázium felsős énekkara. Vezetőjük, Regős Zsolt felidézte, kezdetben tizenötek voltak, idővel előbb harminc, majd negyvenöt főre duzzadt a létszám. A hagyományos kórusmuzsika mellett a gospel jelentette a csoport repertoárjának gerincét.

- A dalokat többnyire magyar nyelven énekeltük, de számos éneket eredeti nyelven szólaltatunk meg. Az utóbbi években számos afrikai dal kórusfeldolgozását is műsorra tűztük. Fellépéseinken basszus- és ütőhangszer kíséri a megszólalást - tette hozzá.

A mostani alkalmon a kezdeti időszak énekesei és a jelenlegi kórustagok együtt lépnek pódiumra, körülbelül hetvenen. A két részből álló műsorban a nagykórus, volt diákok - akik művészi pályán helyezkedtek el -, és kisebb énekegyüttes is megszólal majd. A második részt az iskola egykori rockzenekara, a Havasi Rock Band indítja.

- A próbák fél évvel ezelőtt kezdődtek, az elköltözött diákok miatt részben Budapesten, részben a gimnáziumban. Az iskola tanárai és diáksága mellett barátokat, ismerősöket, támogatókat is várunk - mondta Regős Zsolt.

Az ingyenesen látogatható koncertet május 28-án, szombaton 6 órától rendezik meg a Fráter gimnázium aulájában.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!