Ugrás a tartalomra

Közös érdekből közösségi szemétszedés az Avason

Miskolc Televízió/Kujan István
Utoljára módosítva
2022. október 23. vasárnap 10:40
Újabb akciót szervezett a Szebb Miskolcért önkéntes csapata és Szarka Dénes önkormányzati képviselő szombatra az avasi nagyposta környékén.
Fotók: Horváth Csongor

A nyári akció után most visszatértek az avasi posta környékére, hogy ismét megpróbálják tisztábbá varázsolni a területet az eldobott szemét felszedésével. Emlékezhetünk rá, június végén egy kombinált akció során már szebbre festették a posta környékét az önkéntesek. Akkor az épület előtti virágládákat gazolták ki és festették le, utána pedig összegyűjtötték az eldobált szemetet.

Most újból, ezúttal egy közösségi szemétszedéshez csatlakozhattak az önkéntesek. A szervező Szebb Miskolcért csapata és Szarka Dénes önkormányzati képviselő szemeteszsákot és munkáskesztyűt biztosított mindenkinek.

Kalydy Barnabás, a Szebb Miskolcért szervezője elmondta, szeretnének hagyományt teremteni a szemétszedésből, szeretnék összefogni az embereket. Városszerte tucatnyi ilyen eseményen vannak már túl, és tervezik a folytatást.

- Közös érdekünk miskolciként, hogy ne szemét között éljünk. Ha mi nem teszünk valamit azért, hogy a holnap szebb legyen, akkor nem lesz szebb - fogalmazott.

Szarka Dénes hozzátette, fontos az, hogy a szemét összeszedésével példát mutassanak: ha lehet, ne dobják el a hulladékot. A választókerületben egyébként már tizenöt szemeteskukát helyeztetett el az elmúlt két évben.

- A korábbi eseményeken azt tapasztaltam, hogy sok az érdeklődő, mindig nagyon lelkesek, akik itt vannak. Jó látni, hogy minden generáció képviselteti magát, a legkisebbeknek is fontos, hogy tiszta legyen a környezetünk - tette hozzá az önkormányzati képviselő, aki szeretné, ha idővel okafogyottá válni a közösségi szemétszedés, de az avasi városközpontban is folytatják majd az akciókat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!