Ugrás a tartalomra

Közös lapszámbemutatót tartottak

minap.hu/MsikolcTv
Utoljára módosítva
2021. október 22. péntek 14:14
Az Alföld és a MŰÚT című irodalmi folyóirat szerkesztősége közös lapszámbemutatót tartott Miskolcon.
Fotógaléria: Juhász Ákos

A debreceni székhelyű, közel hetven éves múltra visszatekintő, megújult folyóiratot a szerkesztők mellett Kiss Noémi és Korpa Tamás szerzők mutatták be. A miskolci lap aktuális számát a kritikarovat szerzői ismertették. Ebben a kiadásban kiemelt szerepet kap a nemrég elhunyt író-költő Borbély Szilárd.

A MŰÚT nem először lát vendégül más szerkesztőséget – mutatott rá Jenei László szerkesztő –, korábban például határon túli folyóiratok munkatársait hívták meg. A magyarországi sorozat első vendége pedig az Alföld volt. A találkozók célja, hogy közönség előtt mutassák be az eltérő folyóiratszerkesztési koncepciókban rejlő lehetőségeket.

Lapis József, az Alföld szerkesztője a Miskolc Televízió Híradójának elmondta, az aktuális lapszámokat szerették volna bemutatni a csütörtöki eseményen.

– Az októberi lapban Pilinszky János költészetével foglalkozunk elsősorban, hiszen idén ünnepeljük a költő születésének 100. évfordulóját. És picit a novemberi lapszámunkról is beszéltünk, olyan szerzőket hívtunk meg, akik abban szerepelnek.

További hírek

Olvasnivaló