Ugrás a tartalomra

Közösségi tervezés a Martinkertvárosban és Szirmán

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 03. csütörtök 13:37
Bármi lehetséges – ez a közösségi tervezés kiindulási pontja. Persze, a józan ész keretei között, és a műszaki, építészeti, jogszabályi korlátokon belül. Ezért fontos, hogy jó előre kiderüljön, mit szeretnének a helyiek, az érintettek. 
A belvárosi Dísz téren korábban már beszélgettek a köztér jövőjéről. | Fotó: Horváth Csongor

Ennek érdekében zajlanak a hasznos beszélgetések ezekben a hetekben, összesen öt helyszínen. A belvárosi Dísz téren, illetve a berekaljai Honfoglalás parkban már lezajlottak a találkozók, a Martinkertvárosban, Szirmán és az Észak-Kiliánban ezután következnek. A Martinkertvárosban az Alföldi utca melletti tér lesz a téma, november 4-én pénteken, míg Szirmán a Szent András tér fejlesztéséhez lehet hozzászólni jövő kedden.

A miskolci városi önkormányzat a „Miskolc érted fejlődik” mottóval megkezdett fejlesztési programjának aktuális elemeként több városrészi központ megújítását is tervezi szerte a megyeszékhelyen. (A megvalósítás az uniós és kormányzati anyagi források majdani beérkezése függvényében lesz lehetséges, de a közösségi tervezést, együtt gondolkodást időben el kell kezdeni.) A megjelölt városrészi helyszínek között öt olyan van, amelynek fejlesztése érdekében egyfajta közösségi tervezési mechanizmus is beindulhat.

A városrészi központok fejlesztésére vonatkozó közösségi tervezési megoldások közül a helyszíni beszélgetések kerülnek előtérbe jelen időszakban. A Részvételi Program keretében több témában (görömbölyi pincesorok, „Szinva Zöld Folyosó”) zajló Közösségi Tervezés folyamatához hasonló eszközökkel igyekszik bevonni a közvéleményt, a városlakókat az előkészítésbe az önkormányzat.

Ezeken a közösségi beszélgetéseken minden érdeklődőnek alkalma van megismerni az adott területre vonatkozó adottságokat, lehetőségeket és korlátokat. Meg lehet ismerni a háttérinformációkat, majd ezek birtokában véleményt alkotni, hozzászólni, ötleteket adni, javaslatokat tenni.

A martinkertvárosi teresedés - ami az Alföldi–Martin Károly–Latorca utca mellett található - a november 4-én, pénteken 16:30-kor a Polgármesteri Hivatal kihelyezett ügyfélszolgálatán (Kisfaludy u. 39-43.) tartandó fórum témája. Négy nappal később, november 8-án, kedden 16:30-kor Szirmán, a postahivatal különtermében (Erkel u. 47.) a Szent András tér (Miskolci–Nagy László–Fáskert–Kaptár utcák határolta terület) kérdése adja a beszélgetés témáját.

Mindkét esetben arra kíváncsiak a területi képviselők és a város döntéshozói, szakemberei, hogy mit szeretnének ezeken a helyszíneken látni, megvalósítani a helyi, környékbeli emberek, amennyiben a jövőben lehetőség nyílik majd a fejlesztésekre. Játszótér, rendezvényhelyszín, sétapark, vagy bármi egyéb? Szükséges-e komfortpont, futókör, padok-asztalok-szalonnasütő? Vagy kinek milyen ötletei vannak még, ami hasznos lehetne a közösség számára?

A két érintett terület Cseléné Figula Edina önkormányzati képviselő körzete. Várja a város érdeklődő polgárait a beszélgetésekre.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!