Ugrás a tartalomra

Közvetlen brüsszeli forrást kap Miskolc

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. április 29. péntek 09:15
Az Európai Bizottság száz város részvételével klímasemlegességi kísérleti programot hirdetett, melyben a több mint 300 pályázó közül Magyarországról Budapest és Pécs mellett Miskolcot választották ki, olyan európai nagyvárosok mellett, mint Barcelona, vagy Koppenhága - tájékoztatta lapunkat a városháza.

A kísérlet célja, hogy legyenek olyan városok az Európai Unióban, amelyek innovációs megoldásokkal segíthetik a klímasemlegességre történő átállást az Európai Unió többi városa számára 2050-ig. Mint írják, 2021 és 2023 között összesen 360 millió eurónyi közvetlen brüsszeli forrást osztanak szét a klímasemlegességi kísérleti programba kiválasztott városok között az elfogadott stratégiáik megvalósítására, ami jelentős fejlesztési támogatást jelent a következő években Miskolc számára.

A kísérletben résztvevő száz város, köztük Miskolc feladata, hogy 2030-ra megvalósítsa a kísérleti program célkitűzéseit, elősegítve a klímasemlegesség létrejöttét. A városoknak első lépésként klímasemlegességet megvalósító terveket kell kidolgozniuk, különös tekintettel a hulladékgazdálkodásra, a közlekedésre, valamint az épületek szigetelésére és az energiafelhasználásra. A különböző programok megvalósításához szükséges a lakosság és a kutatási szervezetek bevonása, ezzel is segítve a minél szélesebb körű részvételt és a kísérleti program céljainak minél hatékonyabb megvalósítását.

 

További hírek

Olvasnivaló