Ugrás a tartalomra

Kullancsveszélyre figyelmeztet az Északerdő

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 14. péntek 09:21
Borsod-Abaúj-Zemplén megyét nagyjából ezer kilométer turistaút szeli keresztül, ezek jelentős része az ÉSZAKERDŐ Zrt. által kezelt állami tulajdonú erdőterületeken halad át.

Az Országos Kéktúra útvonala mellett, mely Hollóházáról indul és a teljes szakasz negyede az erdőgazdaság illetékességi területén található, a Bükki Kéktúra és a zempléni Rákóczi Piros jelzés útvonala is átvezet ezeken az erdőkön. 

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. komoly hangsúlyt fektet arra, hogy a kirándulók, túrázók jól és biztonságban érezzék magukat. Ezért felhívja a figyelmet, hogy az enyhe tél miatt idén a megszokottnál több a kullancs országszerte. Az élősködők az aljnövényzetben, bokrokon, fákon, állatokon bújnak meg, és onnan másznak az emberre. 

Megyénk erdőterületei a kullancsok által terjesztett betegségek tekintetében országos szinten a közepesen fertőzött kategóriába sorolhatóak, ezért a túrák során érdemes fokozott figyelmet fordítani a megelőzésre. Viseljenek megfelelően zárt, de szellős, kényelmes ruházatot, valamint vékony, széles karimájú kalapot vagy fejfedőt. A lábbeli legyen zárt, kényelmes, túrázásra alkalmas. Használjanak kullancsriasztó szereket. Túra után tüzetesen vizsgálják át teljes testüket, és ha kullancsot találnak, kullancscsipesszel távolítsák el.

Mindezeket betartva, felejthetetlen élményekben lehet részük azoknak, akik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei erdőket választják túracélpontnak.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke