Ugrás a tartalomra

Kutyabarát hely lett a megyei könyvtár

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 17. péntek 13:58
Csütörtökön hivatalosan is kutyabarát intézménnyé vált a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár.
Mocsári László képgalériája

Csoma-Simon Mária igazgatóhelyettes köszöntötte az avató vendégeit a könyvtár előtti téren, majd Faitli Eszter, a kezdeményezés ötletgazdája, ismertette a kutyabarát könyvtár házirendjét. A kutyások az épület földszintjének kölcsönzőpultját és a böngészőt látogathatják ezentúl meghatározott keretek szerint, mindemellett a kihelyezett itatótálaknak köszönhetően lehetőség van a kutyusok szomját oltani.

Két kutyás szervezet is támogatta az eseményt. A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola munkatársai 2006 óta azon munkálkodnak, hogy javítsák látássérült embertársaink életminőségét vakvezető kutyák kiképezésével, ugyanakkor céljuknak tekintik a társadalmi szemléletformálást is, éppen ezért érzékenyítő bemutatóval készültek, bárki kipróbálhatta, milyen az, ha a közlekedésben egy képzett kutya a segítőnk.

A Tiszántúli Mentőkutyás Egyesület 2021-ben alakult, fő tevékenységük eltűnt emberek, személyek felkutatása. A keleti országrész több megyéjéből rendelkeznek tagokkal. Kutyáik között található nyomkövető és területkutató, személykereső is. Az esemény résztvevői átélhették például, milyen, ha egy mentőkutya talál rájuk. Az egyesület tagjai családtagként kezelik kutyáikat, elmondásuk szerint a könyvtárat is együtt látogatják.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!