Ugrás a tartalomra

Lakástűzben vesztette életét két ember Nógrádban

MTI
Utoljára módosítva
2022. november 25. péntek 08:08
Két ember meghalt, miután kigyulladt egy családi ház péntek hajnalban a Nógrád megyei Patakon - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

Két járművel tíz tűzoltó vonult a helyszínre, ahol egy száz négyzetméteres, kétszintes ház egyik földszinti, húsz négyzetméteres szobája égett teljes terjedelmében. A lángokat negyven perc alatt sikerült megfékezni - írták.
    
Hozzátették: a házban hárman éltek, egyikük füstmérgezést szenvedett, két másik ember meghalt, holttestüket a tűzoltók találták meg a szoba oltása közben.
    
A tűzoltók két gázpalackot vittek ki a házból, megelőzve, hogy felrobbanjanak.
    
A közlemény szerint a füsttel telítődött épületben két macska is elpusztult. A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát a tűzvizsgálat fogja feltárni.
    
Felhívták a figyelmet, hogy tizenkét óra leforgása alatt három lakástűz végződött tragédiával: csütörtök délután Kisdombegyházon, este Nyírteleken, péntek hajnalban pedig Patakon haltak meg emberek lakástűz miatt.
    
Jelezték azt is, hogy a hasonló esetekben életet menthet egy füstérzékelő, amely a tűz keletkezésekor jelez, amikor még van idő cselekedni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!