Ugrás a tartalomra

Larry - filmvetítés és közönségtalálkozó az alkotókkal

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 15. kedd 17:18
Miskolcon a Művészetek Háza Uránia Art mozitermében tekinthetik meg az érdeklődők a fiatal rendező, Bernáth Szilárd új, borsodi vonatkozású alkotását a Larry-t. 
Fotó: Mozinet Kft.

A rendező erőteljes bemutatkozó mozija fiatalokat megszólító, társadalmilag érzékeny film, Vilmányi Benett és Thuróczy Szabolcs döbbenetesen hiteles alakításával. A Larry 2022. december 1-jén érkezik a hazai mozikba, azonban egy premier előtti vetítésen látható lesz november 19-én 19 órától a Művészetek Háza Uránia Art Mozitermében. A vetítés további különlegessége, hogy a film megtekintése után közönségtalálkozóra kerül sor, amelyen jelen lesz a film rendezője és forgatókönyvírója, Bernáth Szilárd, valamint a film főszereplője, Vilmányi Benett. A kötetlen beszélgetésen a résztvevők hallhatnak a film készítésének kulisszatitkairól és kérdezhetnek is az alkotóktól. 

A 108 perces játékfilm a juhpásztorként tengődő, 21 éves Ádámról (Vilmányi Benett), a magának való borsod megyei fiúról szól, aki szégyelli dadogását. Feszült, mégis meghitt hidegségben él egykor erőszakos, mára a vallásban menedéket lelt és megszelídült édesapjával (Thuróczy Szabolcs). Ádám egészen addig nem találja a helyét, amíg rá nem ébred, hogy a rapzene segítségével – és a felvett Larry művésznéven – kifejezheti magát, és szembe nézhet a tehetetlenségből fakadó frusztrációival. Explicit, dühtől fűtött szövegeire felfigyelnek a helyi fiatalok, majd a neten váratlan mértékű népszerűségre tesz szert. Egy országos tehetségkutató lehet számára a kitörési lehetőség, ám ehhez előbb a kezébe kell vennie a saját élete feletti irányítást.

Mind a film, mind a találkozás az alkotókkal, izgalmas estét ígér. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!