Ugrás a tartalomra

Látványos szakaszához érkezik az egykori leánykollégium felújítása 

Bódogh Dávid / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2024. április 11. csütörtök 09:46
Ütemtervnek megfelelően halad az egykori Központi Leánykollégium felújítása.
Fotók: Osztie Tibor

Mint ismert, az Avalon még egy tavaly júniusi Hodobay-konferencián jelentette be, hogy megvásárolta a belvárosi épületet. Szopkó Tibor alpolgármester korábban lapunknak elmondta, az ingatlant fejlesztési kötelezettséggel értékesítette az önkormányzat, ami azt jelenti, hogy az épület új tulajdonosának a következő években fel kell azt újítania. 

Osztie Tibor képgalériája

Ahogy a tavaly decemberben kezdődött munkálatok kapcsán lapunk szintén beszámolt: a szakemberek először a bontási munkálatokat végezték el, melynek köszönhetően csak egy vázszerkezet maradt az épületből. Mostanra azonban hozzáfoghattak az újjáépítéshez is.

Az Avalon Center Kft. által megvásárolt ingatlanban a tervek szerint apartman hotelt alakítanak ki. A szakemberek a bontási munkálatok befejezése után már a homlokzat nyílászáróinak cseréjével, a gépészeti szerelésekkel és a szerkezet megerősítésével is jól haladnak.

A Központi Leánykollégiumot 1966-ban adták át. A Krisztik Pál által tervezett épület az akkori kor legmodernebb vasbeton-technológiájával készült, érdekes és egyedi építészeti megoldásokat rejt. „V”-alakú lábakon álló, és hidat jelképező épület nyugati része alatt folyt a Pece patak, melyet a hetvenes években fedtek le. 

Az épületben közel nyolcvan szobát alakítanak ki a szakemberek, melyek közül négy a tetőn kap majd helyet. A luxus apartmanok mind méretükben, mind kialakításukban eltérőek lesznek a többitől. Egy mintaszobában már egy kisebb konyhát és egy modern fürdőszobát is kialakítottak. Míg a földszinten kávézó nyílik majd.

– Menetrend szerint haladunk. Elmondhatjuk, hogy a bontási munkálatok teljesen elkészültek. Amit már most tudunk, hogy a Central Residence névre fog hallgatni, ezzel pedig egy belvárosi apartmannal lesz gazdagabb Miskolc – mondta el Tóth Róbert, az Avalon Center Kft. ügyvezetője a Miskolc Televíziónak.

A felújítást várhatóan július végén fejezik majd be.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!