Ugrás a tartalomra

Lee Durrell Miskolcon: „Minden állatkertnek egy modern Noé bárkájának kell lennie”

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 26. csütörtök 13:21
Lee Durrell, amerikai természettudós és állatvédő, férje halála után 25 évvel is eltökélten dolgozik az állatfajok megmentéséért. Gerald Durrell özvegye először látogatott hazánkba, és azon belül is a Miskolci Állatkert és Kultúrparkba, ahol 1998-ban a világon elsőként állítottak szobrot néhai férjének, Gerald Durrellnek.
Mocsári László képgalériája!

A világhírű természettudós, Gerald Durrell özvegye először járt Magyarországon, Miskolcon pedig férje képmásával is találkozott. Lee Durrell, aki a mai napig a Yersey szigetén lévő állatkertet vezeti, először a miskolci állatkert dolgozóit köszöntötte.

A miskolci állatkert szobra volt a világ első Durrell szobra, mely 1998 óta őrzi a világhírű állatvédő és író emlékét. Gerald Durell élete során minél több állatfajt szeretett volna megmenteni. Munkásságát halála óta Lee Durrell viszi tovább.

Az állatvédő a Miskolci Állatkert lakóival is testközelből találkozott. Lee Durrell elmondta, férjével eltökélten dolgoztak a föld ökoszisztémájának védelméért.

– Gerry annak szentelte az életét, hogy minél több fajt mentsen meg a kihalástól. A mottónk az volt: az emberiség nem teheti meg, hogy a kihalás szélére taszítson állatfajokat – hangoztatta Lee Durrell természettudós, író, állatkert tulajdonos. Majd hozzátette: senki ne gondolja, hogy neki nincs felelőssége ebben.

„Az embereknek együtt kell tenniük azért, hogy megállítsuk ezt a folyamatot.” – mondta Lee Durrell, aki férjével együtt több fajmegmentési programban részt vett, miközben munkájukkal az állatkertek küldetését is megfogalmazták. Szerintük minden állatkertnek egy modern Noé bárkájának kell lennie.

– Nem az a legfontosabb, hogy állatokat mutassunk be, hanem hogy azokon az állatfajokon keresztül, akik itt élnek nálunk, el tudjunk juttatni olyan üzeneteket a látogatóknak, amely révén rádöbbennek arra, hogy a biológiai sokszínűség fenntartása az emberi faj elemi érdeke. És tőlünk függ, hogy mely fajok azok, amelyek itt fognak élni velünk a bolygón, illetve mely fajoknak vesszük el az élőhelyét – emelte ki Molnár Attila, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark vezetője.

A világhírű állatvédő a Jane Goodall Intézet meghívására érkezett hazánkba. Lee Durrell azt mondta, bár először járt Magyarországon, biztos, hogy nem ez volt az utolsó alkalom.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!