Ugrás a tartalomra

A legdrágább ingatlan 765 millió forint, a legolcsóbb 350 ezer forint volt az idén

minap.hu//MTI
Utoljára módosítva
2021. december 30. csütörtök 11:12
Magyarországon az idén a legdrágább ingatlan egy, a főváros XII. kerületében lévő, 2 ezer négyzetméteres telken fekvő 800 négyzetméteres 10 szobás luxuskategóriás családi ház volt, amelyet 765 millió forintért vásároltak meg, míg a legolcsóbb egy sarkadkeresztúri családi ház, amely 350 ezer forintért cserélt gazdát - közölte az ingatlan.com az MTI-vel csütörtökön.

A Duna House tranzakciós adatai alapján az idén 700 millió forintért került új tulajdonoshoz a legdrágább ingatlan, a skála másik végén a kistelepüléseken található felújítandó vályogházak szerepeltek, 1-3 millió forintos értékben.

Az ingatlanok 2 százalékáért fizettek az új tulajdonosok 100 millió forint feletti összeget, míg 36 százalékukat 20 millió forint alatt tudták megszerezni. Országosan az adásvételek majdnem 3 százalékánál a négyzetméterár meghaladta az 1 millió forintot, de a fővárosban ez az arány már 10 százalék felett volt - közölte a Duna House.

A legnagyobb alapterülettel egy 960 négyzetméteres, gyenesdiási panzió szerepelt a cég adatbázisában, míg a legkisebb címet egy 9 négyzetméteres, angyalföldi minigarzon nyerte el. A cég adatai szerint az ország minden részén átlagosan 2,5-5 hónapot kellett várni egy-egy tranzakció zárásához, ám az ingatlanok csaknem 4 százalékára már egy héten belül megtalálták a vevőt.

Az ingatlan.comnál a legdrágább, 765 millió forintért elkelt családi házzal szemben a legolcsóbb eladott ingatlan Békés megyében van: Sarkadkeresztúron egy 1+1 szobás 60 négyzetméteres ház és 780 négyzetméteres telek 350 ezer forintos áron került új tulajdonoshoz.

Az idén eladott ingatlanok közül a fővárosban a legkisebb egy Dohány utcai, mindössze 7 négyzetméteres, 5,5 millió forintos lakás volt, amely egy hónap alatt elkelt. A 10 négyzetméternél kisebb minilakások közül a legtöbbet, 17,9 millió forintot egy, a budai Várban található 9 négyzetméteres garzonért adtak.

Az ingatlan.com adatbázisa szerint az idén egy Budaörsön található 5+1 félszobás családi házat adtak el rekordgyorsasággal, kevesebb mint 16 óra alatt, 165 millió forintért. Vidéken pedig csaknem egy nap alatt kelt el a Heves megyei Szihalomban található 1000 négyzetméteres telken fekvő felújítandó, egyszobás 60 négyzetméteres ház 1,5 millió forintért.

(Címlapkép: Kastély Acsán; Fotó: ingatlan.com)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!