Ugrás a tartalomra

A legfrissebb állások a vendéglátóiparban

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. november 21. csütörtök 11:39
A vendéglátóipar egy dinamikusan fejlődő szektor hazánkban, amely folyamatosan új lehetőségeket kínál a munkát keresők számára. Az utóbbi években, különösen a pandémiát követően, a sorra nyíltak új éttermek, kávézók és bárok, amelyekbe gyakran keresnek alkalmazottakat különböző munkakörök betöltésére. Nagy hírértéke van ennek, hiszen a világjárvány számtalan vendéglátó egységet csődbe vitt. Legyen szó egy elegáns étteremről, egy modern kávézóról vagy egy forgalmas pubról, a vendéglátóipar rengeteg álláslehetőséget kínál mind a pályakezdők, mind a tapasztalt szakemberek számára. (Támogatott tartalom.)

Ha éppen állást keresünk, akkor ajánlott körültekintően olvasgatni az álláshirdető oldalakat és a megfelelő keresőszavak használatával böngészni a bennünket érdeklő munkaköröket. Ha például érdekel bennünket, hogy a pultos, felszolgáló munkalehetőség Kecskeméti cégnél kifejezésekre milyen lehetőségeket találunk, érdemes ellátogatni a kecskemetallas.hu oldalra.

Népszerű állások a vendéglátóiparban

A vendéglátásban a legkeresettebb munkakörök közé tartozik a konyhafőnök, a szakács, a séf, a felszolgáló, a pultos, de például a barista is. 

A konyhafőnök a konyha működéséért felelős, irányítja a szakácsokat, megtervezi az étlapot, és ellenőrzi az alapanyagok minőségét és szavatosságát. Az éttermek, különösen a magasabb kategóriájú helyek igen nagyra értékelik a tapasztalt konyhafőnököket, akik képesek minőségi ételeket készíteni.

A szakácsok is fontos tagjai a konyhai csapatnak, mert nélkülük nem lenne mit az asztalra tenni. A konyhafőnök irányítása alatt dolgoznak és gondoskodnak az ínycsiklandó fogások elkészítéséről. 

A felszolgálók nélkülözhetetlen munkavállalói a vendéglátóiparnak, hiszen ők azok, akik az ételek felszolgálását és a rendelést végzik és ennek köszönhetően közvetlen kapcsolatban vannak a vendégekkel. 

A pultos állások is nagyon közkedveltek. Feladatuk általában bárokban és pubokban az italok keverése és kimérése, valamint felszolgálása. Egy pultosnak gyorsnak és precíznek kell lennie és tudnia kell jól kezelni a nehezebb természetű vendégeket is. 

Milyen kompetenciákra van szükség a vendéglátóiparban?

Az elmondható, hogy a vendéglátóiparban bármilyen pozíciót is pályázunk meg, az alább felsorolt kompetenciákra jó eséllyel igen nagy szükségünk lesz.

  • Kiváló kommunikációs készség: a vendégek kiszolgálása során elengedhetetlen, hogy kedvesen és segítőkészen legyünk képesek velük kommunikálni.
  • Fizikai állóképesség: a vendéglátóipari munka sok esetben hosszú munkaórákat és folyamatos mozgást vagy éppen sokáig tartó egy helyben állást igényel, így fontos a jó fizikai kondíció.
  • Stressztűrő képesség: a forgalmasabb időszakokban vagy ünnepi szezonban sokszor elég nagy nyomás alatt kell dolgozni, így fontos, hogy jól tudjunk reagálni a váratlan helyzetekre és ne essünk kétségbe.

Összességében elmondhatjuk, hogy a vendéglátóipar számos területén találhatunk betöltetlen állásokat, de mielőtt azonnal jelentkeznénk bármelyikre is, alaposan gondoljuk végig, melyik pozíció lenne számunkra a legideálisabb.
 

 

További hírek

Olvasnivaló

 

Programok

Jelenleg nincsenek programok!