A legfrissebb állások a vendéglátóiparban
Ha éppen állást keresünk, akkor ajánlott körültekintően olvasgatni az álláshirdető oldalakat és a megfelelő keresőszavak használatával böngészni a bennünket érdeklő munkaköröket. Ha például érdekel bennünket, hogy a pultos, felszolgáló munkalehetőség Kecskeméti cégnél kifejezésekre milyen lehetőségeket találunk, érdemes ellátogatni a kecskemetallas.hu oldalra.
Népszerű állások a vendéglátóiparban
A vendéglátásban a legkeresettebb munkakörök közé tartozik a konyhafőnök, a szakács, a séf, a felszolgáló, a pultos, de például a barista is.
A konyhafőnök a konyha működéséért felelős, irányítja a szakácsokat, megtervezi az étlapot, és ellenőrzi az alapanyagok minőségét és szavatosságát. Az éttermek, különösen a magasabb kategóriájú helyek igen nagyra értékelik a tapasztalt konyhafőnököket, akik képesek minőségi ételeket készíteni.
A szakácsok is fontos tagjai a konyhai csapatnak, mert nélkülük nem lenne mit az asztalra tenni. A konyhafőnök irányítása alatt dolgoznak és gondoskodnak az ínycsiklandó fogások elkészítéséről.
A felszolgálók nélkülözhetetlen munkavállalói a vendéglátóiparnak, hiszen ők azok, akik az ételek felszolgálását és a rendelést végzik és ennek köszönhetően közvetlen kapcsolatban vannak a vendégekkel.
A pultos állások is nagyon közkedveltek. Feladatuk általában bárokban és pubokban az italok keverése és kimérése, valamint felszolgálása. Egy pultosnak gyorsnak és precíznek kell lennie és tudnia kell jól kezelni a nehezebb természetű vendégeket is.
Milyen kompetenciákra van szükség a vendéglátóiparban?
Az elmondható, hogy a vendéglátóiparban bármilyen pozíciót is pályázunk meg, az alább felsorolt kompetenciákra jó eséllyel igen nagy szükségünk lesz.
- Kiváló kommunikációs készség: a vendégek kiszolgálása során elengedhetetlen, hogy kedvesen és segítőkészen legyünk képesek velük kommunikálni.
- Fizikai állóképesség: a vendéglátóipari munka sok esetben hosszú munkaórákat és folyamatos mozgást vagy éppen sokáig tartó egy helyben állást igényel, így fontos a jó fizikai kondíció.
- Stressztűrő képesség: a forgalmasabb időszakokban vagy ünnepi szezonban sokszor elég nagy nyomás alatt kell dolgozni, így fontos, hogy jól tudjunk reagálni a váratlan helyzetekre és ne essünk kétségbe.
Összességében elmondhatjuk, hogy a vendéglátóipar számos területén találhatunk betöltetlen állásokat, de mielőtt azonnal jelentkeznénk bármelyikre is, alaposan gondoljuk végig, melyik pozíció lenne számunkra a legideálisabb.