Ugrás a tartalomra

A legszebb fa lesz a főutcán

Miskolc Televízió / Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2023. november 04. szombat 22:34
Galagonyafát ültettek szombat délután annak a kettétört csemetének a helyére, amelynek egy ittas személy dőlt neki. A véletlen esemény a Déryné utca és a Villanyrendőr közötti útszakaszon történt október közepén.
Fotók: Horváth Csongor

A fácska kidöntése, bár nem volt szándékos, nagy felháborodást váltott ki a közösségi médiában. Az Avasi Pincék Mélyvölgyi Társaság Egyesület is innen értesült az eseményről és a kommentek alapján határozták el, hogy pótolják majd a fát. – Mi mindannyian nagyon szeretjük a természetet. Ezt mutatja az is, hogy a nyolc borászatunkból három is eljött ma. Itt van a Gonda Borászat, a Richter Pince, a Vécsi Pince, valamint az Avasi Álom blog is – nyilatkozta Richter Attila, az Avasi Pincék Mélyvölgyi Társaság Egyesület elnöke a Miskolc Televíziónak.

Az egyesület tagjai Czifrusz Natáliától, Miskolc főkertészétől kértek szakmai tanácsot és segítséget. – A kérdés az volt, hogy milyen és mekkora legyen a fa, amit elültetnek, minden mást a pincetulajdonosok intéztek, az anyagiakat is ők állták – mondta a főkertész. 

Az ültetés végén a résztvevők koccintottak és mélyvölgyi borral megszentelték az előnevelt, kétszer iskolázott sorfát, amely szintén galagonya, mint az elődje volt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!