Ugrás a tartalomra

A lelkiismeretes közös képviselet

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2021. december 16. csütörtök 17:54
Ha leadná, ha leváltaná a házkezelőséget, a Központi Társasházkezelő Kft. vállalja az Ön házának kezelését. Szemcsák Miklós tulajdonos ezúton kíván kellemes karácsonyi ünnepeket minden jelenlegi és majdani ügyfelének. (Támogatott tartalom.)

2010-ben alakult meg a Központi Társasházkezelő Kft. Jelenleg negyven társasházat kezelnek Miskolcon és vonzáskörzetében. – Ez összesen száznegyvenegy lépcsőházat és kétezer-nyolcszázhatvanhét lakást, üzletet, garázst jelent – mondta Szemcsák Miklós tulajdonos. – Összefogjuk a lakók életét a társasházban, rendezzük a közüzemi számlákat, javíttatjuk, amit az épületeken belül szükséges, végezzük a ház könyvelését, valamint felelünk többek között a szemétszállításért, a lépcsőházi világításért és a lakói befizetésekért – sorolta, majd hozzátette, összegezve egy egésszé fogjuk össze a társasház külön lakásainak gazdálkodását.

A társasházkezelő abban különbözik a lakásszövetkezettől, hogy azok egyben is kezelik a házak pénzeit. – A mi társasházainknál önálló, minden más társasháztól független pénzgazdálkodást végzünk, házaink saját könyveléssel és pénzintézeti számlával rendelkeznek. Minden évben éves rendes közgyűlést tartunk január 1. és május 31. között, amikor is bemutatjuk az előző év gazdálkodását (bevételek, kiadások, tartozások) a lakóknak, valamint a jövő évi tervet (felújításra szánt vagy a rendes működésen túli összegek felhasználása) is felvázoljuk. Egyéb napirendi pontok szerint ilyenkor van lehetőség a lakóknak döntést hozni más ügyekben is – mondta a szakember.

Képünk csak illusztráció, fotó: Juhász Ákos

A szövetkezetekről csak azok a házak válhatnak le, amik különálló szerkezeti egységként működnek, és a lakások tulajdonosainak száz százaléka akarja a váltást.

A társasházkezelői névjegyzék szerint Miskolcon körülbelül ötven szervezet, egyéni vállalkozó vagy cég lehet, akik ugyanezen tevékenységgel foglalkoznak. – Tizenegy éves folyamatos működésünk alatt még egyetlen házban sem váltottak le minket – mondta, hozzátéve, ha valaki belefáradt közös képviselői munkájába, akkor keresse meg őket nyugodtan! – Elmondjuk, mi hogyan végezzük feladatunkat, s ha megválaszt minket a társasházi közgyűlés, már kezdhetjük is a közös munkát.

Központi Társasházkezelő Kft.
Belvárosi iroda: Arany János utca 21. fszt./2.
Kiliáni iroda: Szinyei Merse Pál utca 7. 1/1.
0-24 órás ügyeletes telefonszám: 06-70/944-4408
www.kozpontitarsashazkezelo.hu