Ugrás a tartalomra

Letartóztatásban az avasi szurkálás gyanúsítottja

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 12. péntek 13:01
A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás.
Képünk csak illusztráció

A rendelkezésre álló adatok szerint a sértett november 9. napján, kedden az esti órákban két ember kíséretében Miskolcon az Avas városrészen sétált, amikor összetalálkoztak a gyanúsítottal és társaságával. Köztük volt a terhelt férfi barátnője is, akit korábban érzelmi szálak fűztek a sértetthez. Ennek tényét a gyanúsított már korábban sérelmezte és számon is kérte a férfin. 

A társaság egyes tagjai vitatkozni kezdtek az este további alakulását illetően, és egy kés is előkerült, amit magához vett a gyanúsított. Amikor a sértett feléje lépett, hogy megnyugtassa, erre válaszul a terhelt férfi ököllel fejen és mellkason ütötte, majd a késsel mellkason szúrta korábbi riválisát. A sértett próbált védekezni, földre kerülésüket követően sikerült a gyanúsítottat rábírnia arra, hogy dobja el a kést. Ezt követően a terhelt a helyszínről elfutott, ám a rendőrök a közelben elfogták. A sértett mellüreget megnyitó életveszélyes sérülést szenvedett.

A gyanúsítottal szemben bűnösségének megállapítása esetén akár nyolc évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható, mely már önmagában megalapozza a szökés és az elrejtőzés veszélyét, továbbá tartani kell attól is, hogy a gyanúsított a tanúk befolyásolásával a bizonyítást meghiúsítaná, megnehezítené. A bíróság döntése során figyelembe vette azt is, hogy a gyanúsított vonatkozásában fennáll a bűnismétlés veszélye.

Mindezen okokból a bíróság december 12. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés végleges.

További hírek

Olvasnivaló