Ugrás a tartalomra

Letartóztatásban a csernelyi fiatalkorú, aki egy idős asszony halálát okozhatta

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 20. péntek 10:38
A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a fiatalkorúnak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint 2023. január 16-án kora este olyan súlyos sérüléseket okozott a csernelyi idős sértettnek, hogy az a helyszínen életét vesztette. 

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított a kora esti órákban kiskorú testvérei kíséretében megjelent az időskorú sértett ingatlanánál és megkérdezte a bejárati ajtóban tartózkodó asszonytól, hogy vágjon-e neki fát. A sértett erre nemleges választ adott és becsmérelni kezdte a háza előtt megjelent fiatalokat, mire a terhelt odament a sértetthez és veréssel fenyegette meg őt.

Az asszony és a fiú kölcsönösen leköpték egymást, majd a gyanúsított újabb fenyegetés után a sértett fülbevalóját kérte, melyet az megtagadott. Erre válaszul a fiú magához vette a lépcső mellé támasztott járássegítő botot, belökte az asszonyt az ajtón és az eszközzel több alkalommal – köztük a fején – megütötte őt, aki a bántalmazás következtében az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett és a helyszínen elhunyt.

A gyanúsított fenti cselekménye a nyomozás jelenlegi adatai alapján, bizonyítottság esetén alkalmas lehet halált okozó testi sértés megállapítására, ugyanakkor a további nyomozási eredményekhez képest nem zárható ki más, nagyobb tárgyi súlyú bűncselekmény megállapíthatósága sem.

A bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt megindult eljárásban kiszabható szankcióra figyelemmel a fiatalkorú esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, tartani kell továbbá attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével. A bíróság mindezeket mérlegelve 2023. február 20. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges - közölte a Miskolci Törvényszék Sajtóosztálya.

További hírek

Olvasnivaló