Ugrás a tartalomra

Letisztult szemétszabályok a Széchenyi negyedben

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2023. szeptember 11. hétfő 19:24
Hétfőtől új szabályok uralkodnak az egykori Bazár-tömbben: a belvárosi parkolóház mellett lévő vas szeméttárolóban innentől tényleg csak az arra jogosultak helyezhetik el a hulladékukat.
Fotók: Mocsári László

A közbelépést legfőképp az hívta életre, hogy az évekkel ezelőtt felállított rácsos tárolót jogos felhasználói gyakorta nem zárták kulcsaikkal megfelelően vissza, aminek nyomában az illegális elhelyezéseken kívül a szemétben turkálók száma is megnövekedett – tudtuk meg hétfő délután a helyszínen Mokrai Mihálytól.

A Velünk a Város frakciójának DK-s önkormányzati képviselője felidézte: nem először futott neki a problémának, tekintettel arra, hogy a Nagy Imre utcán sorakozó szeméttároló edények miatt – értékelése szerint – sokáig

"áldatlan állapotok uralkodtak a környéken".

– A szemetet rengetegen a gyűjtőedény mellé helyezték, míg mások kipakolták onnan – idézte fel a Demokratikus Koalíció politikusa a 2019-es megválasztását követő körülményeket. Így jutott ugyanis a Városgazda munkatársaival néhány esztendeje arra a felismerésre, hogy a ház oldalában egy zárható tárolót kell felállítani.

Habár a Széchenyi negyed utcaforgalmát innentől kezdve nem akadályozták a törvénytelen lerakatok, a további kitűzött célokat mégsem sikerült Mokrai beszámolója alapján elérniük az intézkedéssel – jelesül: az előfizetéssel nem rendelkezők kiszűrését; valamint meggátolni azt, hogy egyesek a szeméttároló mellé dobálják a hulladékot.

A frissen kihelyezett térfigyelő kamerán túl az elektromos zártól is megoldást remél mindezekre az ötletgazda. Koczka Mihály, a Kazinczy és Széchenyi utcai társasházak közös képviselője stábunknak elmondta: az új rendszer bevezetésére háromhetes időtartamot hagynak, vagyis eddig kell jelentkezniük az érintetteknek, hogy a használat során önműködően csukódó ajtó nyitásához technikai jogosultságot szerezzenek.

A zárat feloldani hivatott bilétákat érvényes szemétszállítási szerződés felmutatását követően Mokrai Mihály önkormányzati képviselőnél lehet átvenni 

– derült ki a sajtótájékoztatón.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!