Ugrás a tartalomra

Leül tárgyalni az orosz és az ukrán delegáció

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. február 28. hétfő 12:33
Zelenszkij elnöki hivatala közölte, hogy az ukrán delegáció leül tárgyalni az oroszokkal Kijevtől 150 kilométerre, a Pripjaty folyó határmenti szakaszán.
Fotó: atv.hu

Az elnöki iroda a Telegrammon közölte, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő vasárnapi telefonos megbeszélése során állapodtak meg ebben.  "A politikusok megegyeztek abban, hogy az ukrán delegáció előfeltételek nélkül találkozik az orosz küldöttséggel az ukrán-fehérorosz határon, Pripjaty folyó térségében" - tájékoztatott Zelenszkij hivatala. 

Hozzátették: Lukasenka vállalta a felelősséget azért, hogy az ukrán delegáció útja, tárgyalásai és visszatérése során a fehérorosz területen állomásozó összes repülőgép, helikopter és rakéta a földön marad. Az elnöki iroda további részleteket nem közölt, azt sem árulta el, hogy kik az ukrán delegáció tagjai.

A CNN az ukrán belügyminiszter-helyettesre hivatkozva arról ír, hogy a tárgyalások hétfő reggel lehetnek. Korábban orosz források arról írtak, hogy Zelenszkij Fehéroroszországba, Gomelbe tart, azonban az ukrán elnök korábban kijelentette: Ukrajna hajlandó tárgyalásokat folytatni Oroszországgal – de nem a szomszédos Fehéroroszországban, mivel az oroszok onnan is támadják Ukrajnát. Viszont többek között egy budapesti tárgyalásra nyitott Ukrajna elnöke. "Varsó, Pozsony, Budapest, Isztambul, Baku. Mindegyiket mi javasoltuk" - mondta az ukrán elnök az AFP szerint.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!