Ugrás a tartalomra

Levélbombák robbantak holland postákon

MTI.hu
Utoljára módosítva
2020. február 12. szerda 10:44
Feltehetőleg levélbombák robbantak szerdán Hollandiában, az amszterdami pályaudvaron található postai elosztóközpontban, valamint az ország déli részén, a német határ közelében fekvő Kerkrade város postai elosztóközpontjában - írja az MTI.

Információik szerint Amszterdamban két levélbomba is robbant, míg a német határ közelében fekvő Kerkrade postahivatalában egy robbanás történt.  Senki sem sérült meg - közölte rendőrségi forrásokra hivatkozva a helyi média.


 Az év elején több, levélbe rejtett robbanószerkezetet is felfedeztek Hollandiában, és ezek címzettjei között egyebek mellett amszterdami, maastrichti, utrechti, valamint rotterdami autószerelő műhelyek, benzinkutak, ingatlanügynökségek és szállodák voltak. Akkor a leveleket már a kézbesítést megelőzően megtalálták, és nem robbantak fel.


 A rendőrség közlése szerint még vizsgálják, hogy van-e kapcsolat a két helyszínen elkövetett szerdai robbantások, valamint a korábbi esetek között. Az elkövetők a robbantásokra nem figyelmeztettek, kilétük és indítékaik egyelőre ismeretlenek. Az év eleje tartó nyomozás eddigi eredményei azt mutatják, hogy a leveleket ugyanaz a magányos elkövető adhatta postára - tették hozzá.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!