Ugrás a tartalomra

Lezárták a vasúti felüljárót, indul a Y-híd beruházás

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. szeptember 13. vasárnap 19:09
A munkálatok napokon belül elindulnak a vasúti felüljáró Vörösmarty utcai ágának bontásával valamint a cölöpözéssel.
Lezárták a Vörösmarty utcai felüljárót | Juhász Ákos képgalériája

Az előzetes információinknak megfelelően vasárnap, a délutáni órákban zárták le a vasúti felüljáró Vörösmarty utcai szakaszát. Ennek elbontásával veszi kezdetét az a komplex, gyakorlatilag az egész város közlekedésére kiható fejlesztés, melynek részeként megépül az évek, sőt évtizedek óta emlegetett Y-híd. 

Ahogy viszont a majdani Y-híd és a kibővített utak, kereszteződések kihatnak az egész város közlekedésére, úgy hat majd ki a közel két éven tartó építkezés is, hiszen a régi hidat elbontják, és a munkálatok útlezárásokra, forgalmi változásokra, ezzel együtt pedig torlódásokra, dugókra is készülni kell.

Mától a következő változások léptek életbe: a lezárás miatt Martinkertvárost és Szirmát a Baross Gábor utca-Kandó Kálmán tér, azaz a Tiszai pályaudvar felé, majd a Pfaff Ferenc utcán keresztül lehet majd megközelíteni, így az érintett távolsági és helyi buszjáratok is ezen az útvonalon közlekednek majd. 

A MVK Zrt. tájékoztatása szerint a 3-as és 3A-s autóbuszok útvonala már vasárnap üzemkezdettől módosult, mégpedig az alábbiak szerint: a járatok a Berzsenyi Dániel utca, illetve Szirma végállomás irányába a Bajcsy-Zsilinszky utca megállóhely után a Selyemréten (a Tiszai pályaudvar felé, a bérházak előtti megállóhelyen), a Tiszai pályaudvaron (helyközi járatok megállóhelye a körforgalom után a felüljáró irányába) állnak meg, a Vasúti sorompó megállóhelytől az útvonaluk, megállóhelyeik változatlanok.

A Búza tér irányába: a vasúti sorompó után a Tiszai pályaudvaron (a pályaudvar épülete előtti leszállóhelyen), a Selyemréten (a Búza tér irányába a templom előtti megállóhelyen) állnak meg, majd a Bajcsy-Zsilinszky utcától az útvonaluk és a megállóhelyeik változatlanok. Mint írják, az útvonal módosulása menetidő-növekedéssel jár, ezért a 3-as és 3A-s autóbuszok menetrendje is változik vasárnaptól. A témával részletesen foglalkoztunk korábbi cikkünkben.

Azt most még természetesen nem tudni, hogy a hétköznap reggeli, délután csúcsforgalomban pontosan hogyan hatnak a terelések a város közlekedésére, lesznek-e dugók és ha igen, mekkorák. Ez majd hétfőn reggel derül ki, munkatársaink a helyszínen lesznek, és a hírekről beszámolunk. 

Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője mindenesetre a Miskolc Televíziónak néhány napja úgy nyilatkozott: azt most még nem tudni, hogy melyik útvonalat fogják választani az autósok, figyelni fogják a fejleményeket és bíznak benne, hogy a beruházás nem bénítja meg az egész város forgalmát.

További hírek

Olvasnivaló