Ugrás a tartalomra

Lillafüreden és Újmassán is újraaszfaltozzák az utat

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. június 21. kedd 21:39
A burkolatot még tavaly törték fel az áramszolgáltató munkálatai miatt, most ezeket a szakaszokat állítják helyre. 
A Palotaszállónál kedden a régi útburkolatot marták fel. Fotó: Horváth Csongor

Közel két kilométeres szakaszon újul meg a Lillafüred és Ómassa közötti útszakasz burkolata. A munkálatok azután váltak szükségessé, hogy az ELMŰ-ÉMÁSZ tavaly megkezdte levegőkábeleinek a föld alá helyezését – mondta el megkeresésünkre Peiker Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Kft. megyei igazgatója. 

- Ahol lehetett, természetesen nem törték fel az aszfaltburkolatot, hanem a padkában, vagy az út mellett vitték a kábeleket, de voltak szakaszok ahol nem volt elkerülhető az út felbontása. Az áramszolgáltató munkálataihoz társaságunk úgy adott közútkezelői hozzájárulást, hogy fél- vagy teljes pályán a burkolatot helyre kell állítani a beruházónak az érintett szakaszokon – részletezte. 

Újmassán pedig már aszfaltoznak. Fotó: Horváth Csongor


Ezeket a munkákat végezteti el most az egyetemes áramszolgáltatási piacról tavaly ősszel kivonult ELMŰ- ÉMÁSZ jogutója, az MVM. A hétfőn kezdődött helyreállítási munkálatok során teljes pályaszélességben körülbelül 1800 méter hosszúságban aszfaltozzák újra az útpályát – hangsúlyozta a közút megyei igazgatója.  

A régi burkolat felmarása, illetve az új terítése miatt a kivitelező emberei néhány percre megállíthatják a forgalmat, így történt ez kedd délelőtt a Palotaszálló térségében, és a pisztrángtelep előtt is. A Volánbusz érintett járatainál mindez csak néhány perces késést jelent, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) által üzemeltetett ómassai járat közlekedési rendje viszont változott. 

Lillafüred és Ómassa között az MVK átmenetileg egy kisbusszal szállítja az utasokat, a Lillafüredig közelekedő 15-ös járatra pedig átszállás biztosított. Fotó: Horváth Csongor

- Június 20-ától 24-éig reggel hét és délután öt között a 15-ös számjelzésű autóbuszok, mindkét irányban, Felső-Majláth és Lillafüred végállomás között közlekednek. Lillafüred-Ómassa-Lillafüred szakaszon a cégünk Renault Master típusú gépjárműve teljesít szolgálatot, így Lillafüred végállomáson garantált csatlakozással, átszállási lehetőség biztosítunk az utasoknak – hangsúlyozta Lukács Zsolt, az MVK buszközlekedési igazgatója. 


Az Ómassáról induló Renault Master indulási időpontjai megegyeznek a 15-ös autóbusz menetrendjével (indulási idők: 07:03, 07:35, 09:05, 10:05, 11:05,12:05, 12:35,13:45,14:35,15:35, 16:35). Lukács Zsolt hozzátette, folyamatosan egyeztetnek az aszfaltozást végző társasággal, így amennyiben korábban érne véget a forgalomkorlátozás, vagy netalán elhúzódnának a munkálatok a lakosságot arról is tájékoztatják. 

További hírek

Olvasnivaló