Ugrás a tartalomra

LMP: mikor született döntés a kecskeméti akkumulátorgyárról?

MTI
Utoljára módosítva
2023. március 16. csütörtök 13:45
Az LMP felháborítónak tartja, hogy a kecskemétiek semmilyen tájékoztatást nem kapnak a városukba tervezett akkumulátorgyárról. Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, Bakos Bernadett ezért a külgazdasági és külügyminisztertől vár választ a felvetődő kérdésekre - közölte csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a politikus.
Juhász Ákos felvétele a nemrég Miskolcon járt politikusról

Bakos Bernadett kijelentette: mivel már a kormány is rájött arra, amit az összes közvéleménykutatás eredménye mutat, vagyis hogy az emberek többsége elutasítja az újabb akkumulátorgyárak építését, Orbán Viktor miniszterelnök is kevesebbet nyilatkozik a témában.
    
Kecskeméten ugyan régóta beszélnek a tervezett gyárról, hivatalos tájékoztatást azonban egyáltalán nem kaptak a helyiek. Csupán a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, Magyar Levente "elszólásából" tudható, hogy a németek a Mercedes gyár kiegészítéseként húznának fel egy ilyen üzemet a városba - ismertette az ellenzéki képviselő.
    
Az LMP ezért írásbeli kérdéssel fordult Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterhez, hogy megtudja: milyen formában született döntés a kecskeméti gyárépítésről; hogyan tájékoztatták a helyieket és mekkora kapacitású gyárat terveznek a településre; kap-e a beruházás állami támogatást.

További hírek

Olvasnivaló