Ugrás a tartalomra

Lopott kerékpárral ment biciklit lopni

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. február 03. péntek 13:44
A rendőrök elfogták azt a férfit, aki egy Ózdon lopott kerékpárt egy Serényfalváról lopott biciklire cserélte. 
Fotó: Internet

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság egy 47 éves bánszállási férfival szemben. A gyanúsított 2023. január 31-én Ózdon ellopott egy lezáratlan kerékpárt, amivel hazafelé indult. A férfi útközben Serényfalván egy bolt elé letámasztott, szintén lezáratlan biciklit tulajdonított el, miközben a másikat a helyszínen hagyta.

A rendőrök még aznap, Putnokon állították meg a férfit, aki beismerő vallomást tett a kerékpárok ellopása ügyében.
A rendőrségre előállított kerékpártolvajjal szemben felmerült a gyanú, hogy a férfi további hasonló módon elkövetett lopásokkal is gyanúsítható - áll a rendőrség közleményében. 

Az Ózdi Rendőrkapitányság az ilyen és hasonló esetek elkerülése érdekében kéri az érintettek figyelmét, hogy ne váljanak áldozattá, legalább néhány óvintézkedést tegyenek meg:


Mindig lakatolják le kerékpárjukat, akkor is, ha csak öt percre szaladnak be a boltba, vagy a postára!

A kerékpár lezárásához válasszanak erős, vastag láncú vagy U-alakú lakatokat!

Amennyiben hosszabb időre kénytelenek otthagyni kerékpárjukat, akkor érdemes a lámpát, kulacsot, pumpát, illetve mindent, ami mozdítható a kerékpárról levenni.

Figyeljenek arra is, mihez rögzítik a biciklit lezáráskor! Ne lakatolják le könnyen elmozdítható tereptárgyakhoz!

Javasoljuk, hogy jegyezzék fel kerékpárjuk egyedi azonosítóit (pl. típus, vázszám, sérülések, méret, szín, felszerelés), és érdemes fényképet is készíteni róluk. Amennyiben megtörténik a baj, ezen adatok segítik a rendőrség munkáját, a felderítést és a kerékpár visszaadását a tulajdonosnak - olvasható a police.hu oldalon.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!