Ugrás a tartalomra

Madarak és fák napja szerdán a Pele-házban

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 09. kedd 12:25
Tematikus programokkal várja a látogatókat a Herman Ottó Múzeum május 10-én, szerdán a madarak és fák napja alkalmából a Pele-házban.
Fotó: Horváth Csongor

A madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe, amelynek célja, hogy különböző megemlékezésekkel, rendezvényekkel a társadalom, különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse. Időpontja a hatályos természetvédelmi törvény szerint minden év május 10-e. 

A Magyar Madártani Egyesület bükki helyi csoportjának közreműködésével a Herman Ottó Múzeum tematikus programokkal, interaktív játékokkal várja az érdeklődőket a lillafüredi Pele-házban. A látogatok szerdán megismerkedhetnek Herman Ottó és a madarak kapcsolatával, megnézhetik a madártani egyesület fotókiállítását és posztereit az év madarairól, és információt is gyűjthetnek néhány ismert madárfaj párválasztási szokásairól, a költés és a fiókanevelés szépségeiről és nehézségeiről. Szó lesz az év madaráról, a barkóscinegéről is, a kerti séta során pedig megleshetik a Pele-ház madarait, a különböző típusú odúk lakóit. 

A rendezvényre iskolás csoportok jelentkezések is várja a múzeum a hermanotto.emlekhaz@gmail.com címen. A regisztráció előfeltétele a programon való részvételnek! A látogatás időtartama 60-70 perc, a belépő 1000 forint/ fő. 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!