Ugrás a tartalomra

Már használják a népkerti futókört

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. május 07. szombat 09:22
A több mint egykilométeres rekortánpályát várhatóan a hónap végén, egy nagyobb rendezvény keretein belül adják át.
Képgaléria: Juhász Ákos

Hivatalosan még nem adták át, de már sokan használják a népkerti futókört. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a rekortánpálya építése civil kezdeményezésként indult, a több mint egy kilométer hosszú futókört februárban kezdték el építeni. A beruházás összköltsége meghaladja a 84,2 millió forintot, melynek nagyjából a felét támogatásból, 42,2 millió forintot pedig saját forrásból finanszírozott a város.

Veres Pál, Miskolc polgármestere a Miskolc Televíziónak úgy fogalmazott, azt, hogy a futókörre mekkora igény volt, jól mutatja az a tény, hogy a miskolci futók már birtokba is vették. - Ez nagy öröm számunkra, hiszen úgy látszik, hogy valóban egy fontos beruházás volt a Népkertben. A hivatalos átadásra egy nagyobb rendezvényt tervezünk, amelyre egyébként a Népkerttel kapcsolatos legutóbbi egyeztetésen ígéretet is tettünk, illetve együttműködve az amatőr futókkal, egy fesztiválszerű programmal szeretnénk megnyitni, reményeink szerint valamikor május végén – hangsúlyozta a város első embere.

A helyi vállalkozásokkal, civilekkel együtt szeretnék valóban a város tüdejévé alakítani a területet. Ennek érdekében Miskolc is aktívan kiveszi a részét a Népkert rehabilitációjából. Ennek volt egyik első lépése a futókör, de - ahogyan azt korábban a polgármester lapunknak elmondta - szeretnék megújítani a sétányokat, játszótereket, virágokat ültetni, lakályosabbá tenni a parkot.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!