Ugrás a tartalomra

Már lehet nevezni az idei CineFestre

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 17. kedd 17:07
A 19. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált szeptember 1. és 9. között rendezik meg.

Pillanatkép a 2022-es Cinfest megnyitójáról. Fotó: MiNap-archív/Horváth Csongor

Megkezdődött az idei, vagyis a 19. CineFest nevezési időszaka – jelentette be keddi közleményében a filmfesztivált szervező Cine-Mis Nonprofit Kft.

Hazánk legnagyobb nemzetközi filmfesztiváljára nevezni nagyjátékfilm (határidő: május 31.), kisjátékfilm (határidő: április 30.) és a pályakezdő alkotóknak szóló CineNewWave (határidő: június 30.) kategóriákban lehet.

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy a megmérettetésre csak olyan alkotásokkal lehet indulni, amik 2021-ben vagy később készültek és korábban még nem mutatták be őket Magyarországon.

A szervezők leszögezik, a nemzetközi zsűri tagjainak kiválasztása folyamatban van, azt ígérik, hogy a CineFest programja - az előző évek hagyományainak megfelelően - idén is a világ filmtermésének legjobbjait hozza el Magyarországra, fókuszban az amerikai indievonallal és Közép-Európa legjobbjaival. „Folyamatban vannak továbbá az előkészítő tárgyalások a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségével (FIPRESCI), hogy éves közgyűlésüket Miskolcon tartsák idén is”- zárul a közlemény.

További részletek a cinefest.hu oldalon találhatók.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!