Ugrás a tartalomra

Már markolóra volt szükség a szemét elszállításához

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 27. szombat 09:35
Ismét illegálisan lerakott hulladékot kellett elszállítania az önkormányzatnak a Gizella utcából. A szemetes háznak hat tulajdonosa is van, köztük az egyik a miskolci önkormányzat, huszonkilenc százalékban. A tulajdoni viszonyok ellenére az udvaron felhalmozott szemetet most mégis a város vitette el saját költségén. A több mint tizennégy tonna hulladék ártalmatlanítása és szállítása csaknem négyszázezer forintba került.
Fotó: Juhász Ákos

A Gizella utca egyik romos ingatlanján rengeteg illegális hulladék halmozódott fel. Azt nem lehet tudni, hogy ki és mikor hordta ide. Erről a környéken élők sem akartak nyilatkozni, de kamerán kívül elmondták, hogy a szemét folyamatosan újratermelődik. A terület képviselője ezért egy éven belül már másodszor tetette rendbe. 

Beke Tibor, a Miskolc Holding Zrt. ingatlangazdálkodási vezetője elmondta, a tulajdoni viszonyok miatt az önkormányzat minden olyan költséget csak arányaiban szeretne vállalni. – Sajnos azonban azt látjuk, hogy ezen a telken a tulajdonostársaink nem tudják megtartani a rendet. Éppen ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy a kisebbségi tulajdoni arány ellenére ezt a munkát most elvégezteti. 

A terület önkormányzati képviselőjét már nem először keresték meg a környékbeliek a folyamatosan fennálló problémával. Hegedűs Andrea szerint az udvaron a hulladék mennyisége embermagasságú volt és elviselhetetlen bűzt árasztott. Ezért azt kérte az utcában élőktől, hogy ha illetékteleneket látnak a portán, akik újra szemetet szándékoznak letenni, értesítsék a hatóságokat. – Az elmúlt egy évben az utca teljes szakaszán rendbe tettünk egy-egy portát. Először a felső szakaszon, ahol újra felhalmozták a szemetet, itt pedig másodszor szállítják el. 

gizella utca, hegegűs andrea, szemetes ház,
Fotó: Mocsári László

A Gizella utca 2. szám alatti udvarból négy konténerrel több mint tizennégy tonna szemetet szállítottak el pénteken. A szállítás és az ártalmatlanítás költsége meghaladja a négyszázezer forintot. 

További hírek

Olvasnivaló