Ugrás a tartalomra

Lemondja a kormány a március 15-ére tervezett központi ünnepséget

MTI
Utoljára módosítva
2020. március 07. szombat 16:44
Erre az operatív törzs tett javaslatot.

A tájékoztatón részt vett Müller Cecília országos tisztifőorvos, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője, és Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa.

Az operatív törzs azt javasolta a kormánynak, hogy ne tartsák meg a március 15-i ünnepségeket. A kabinet elfogadta a javaslatot, és úgy döntött, lemondja a központi ünnepséget.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében kiemelte: „Bár Magyarországon csak egyedi fertőzések vannak és gócpontok nincsenek, a múzeumkerti ünnepség hazánk legnagyobb rendezvénye, ahová Magyarország minden pontjáról érkeznek emberek. Ezért biztonsági okokból, az operatív törzs ajánlását elfogadva a kormány úgy döntött, hogy az idei évben a március 15-ei múzeumkerti nagyünnepséget lemondja. Az önkormányzati ünnepségeknek, helyi rendezvényeknek országos kihatásuk nincs, ezért azokról a helyi rendezők döntenek”.

Az elmúlt 24 órában Európában és Közép-Európában is emelkedett a fertőzöttek száma – közölte Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője. A védekezésnek abban a szakaszában vagyunk, amikor nagyon fontos a lakosság együttműködése – hangsúlyozta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!