Ugrás a tartalomra

Mazsorett találkozóval ünnepelt a nívódíjas együttes

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 22. vasárnap 17:34
Több száz mazsorett táncos látványos felvonulásával kezdődik VII. Miskolci Mazsorett Találkozó vasárnap a belvárosban. Az esemény házigazdája a fennállásának 35. évfordulóját ünneplő Miskolci Mazsorett Együttes volt, amely Európa-bajnoki címek, dobogós helyezések mellett világszerte – Lengyelországtól Dél-Afrikáig – eredményesen képviselte hazánkat.

A Miskolci Mazsorett Együttes a nagyközönséget is megörvendeztette szeptember 22-én a Szent István téren, amikor további öt művészeti csoport részvételével, felvonulással és díjnyertes bemutatókkal kápráztatta el a miskolciakat.

Képgaléria!

A találkozó felvonulással indult, a csoportok a Hősök teréről indultak a Szent István térre. A felvonulás zenei kíséretét a felsőzsolcai Csomasz Brass Band fúvószenekar biztosította. A főtéren Alakszai Zoltán mondott beszédet. A jegyző köszöntötte a fennállása 35. évfordulóját ünneplő miskolci együttest. – Isten éltesse a miskolci mazsoretteket! És mindazokat, akik lelkesedésükkel, kitartásukkal és odaadásukkal lehetővé tették, hogy ez a tánccsoport városunk máig kulturális életének üde színfoltja lehet – fogalmazott.

Hozzátette: 1984 óta számolatlanul sok fiatalnak adták meg a mozgásművészet és a közös alkotómunka sikerét. – Sikerrel viszik a város hírét az országban és határokon kívül is. Együtt élnek a várossal is, felszabadult örömet hoznak az életünkbe, fellépéseikkel ők is hozzájárulnak ahhoz, hogy Miskolc az otthonunk legyen – hangoztatta Alakszai Zoltán.

Novák Irén, a Miskolci Kulturális Központ ügyvezetője büszkeségének adott hangot az évforduló kapcsán. – Minden városi rendezvényen láthatjuk a mazsoretteket. Változatos koreográfiákat adnak elő, gyönyörű jelmezekben. Méltán viszik hírét Miskolcnak – tette hozzá.

Grán Orsolya művészeti vezető elmondta, nagyon sok helyre járnak fellépni, versenyezni, ami összekovácsolja a lányokat, nagyon jó a csapatszellem. – Az élet egyéb területén is összetartanak – emelte ki.

A város támogatja a kulturális csoportokat és intézményeket, ez szerepel a napokban meghirdetett Ifjúságpolitikai koncepciójában is. – Kiemelkedő intézménye lesz ennek a területnek az a regionális művészeti központ, amit a Szentpáli iskola helyén alakítunk ki. A tehetséggondozás területén új lehetőségeket teremtünk – hangsúlyozta.

Ezt követően a meghívott vendégek – úgymint a Sárospataki Plasztik Sportegyesület, a rudabányai Csillagfény mazsorett csoport, a Miskolc Steelleaders, a putnoki Kiscsillag Mazsorett csoport, a sajószentpéteri Gyöngyszem Alapítvány mazsorett csoportja – és a Miskolci Mazsorett Együttes közös műsora következett.

A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

A Miskolci Mazsorett Együttes 35 éve meghatározó szereplője Miskolc közéletének, és elmondható, hogy több generáció örömét lelte ebben a mozgásművészeti formában. A város 2016-ban Nívódíjjal ismerte el azt a szakmai munkát és közösségteremtő erőt, amit a szakmai vezetők, szülők, gyermekek közösen valósítanak meg a Miskolci Mazsorett Együttesben.

A formációnak jelenleg is közel 120 tagja van, akik közül sokan már óvodáskoruk óta ismerkednek a mazsorett műfaj szépségeivel. A legkisebbek 4, a legidősebbek 23 évesek. A vezetők nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás nevelésére, több óvodás és kisiskolás csapatban folynak az edzések, illetve a versenyekre és fellépésekre történő felkészülések. A 8 csoport (öt korosztályos bontásban) működését és fejlődését, az új koreográfiák előkészítését és betanítását Grán Orsolya, Dudás Ágnes és Rózsa Ildikó csoportvezető végzi három helyszínen.

A rendkívül sikeres miskolci együttes a nyár folyamán is aktívan részt vállalt a fiatalok életében: edzőtáborok, foglalkozások várták a gyermekeket, fiatalokat, de nemzetközi megmérettetésen is részt vettek: az augusztus 15-18 között megrendezett XVI. IAM Majorettesport Európa Bajnokságon és Merry Majorette Kupán Győrben Európa-bajnoki címet és számos dobogós helyezést is elértek a miskolci lányok. A Miskolci Mazsorett Együttes rendszeresen képviseli hazánkat nemzetközi megmérettetéseken és kulturális fesztiválokon is. Idén szeptemberben a lengyelországi Jaroslaw kulturális fesztiválján vendégszerepeltek a miskolci táncosok. Szeptember végén pedig az MWF (Mazsorett Világszövetség) által szervezett Grand Prix-en két versenyző képviseli az együttest Szentpéterváron.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!