Ugrás a tartalomra

Megköszönték a rendőrök munkáját

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2022. május 09. hétfő 17:03
Hagyományteremtő jelleggel jutalmazta a város azt a hat rendőrt, akik élen járnak a rendészettel közös munkavégzés terén.
Mocsári László képgalériája

A rendőrség védőszentje az április 24-én ünnepelt Sárkányölő Szent György. Ő sárkányt ölt, a rendőr egyenruhát, de a lényeg ugyanaz: a biztonságos létkörülmények megteremtése. Bár már javában tart a május, Miskolc városa nem feledkezett meg rendjének őreiről. A legutóbbi közgyűlésen ugyanis döntés született: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság előtti tér hivatalos neve Szent György tér lesz. Ennek alkalmából pedig a város vezetése díjazta is a közrend fenntartásában kiemelkedő szerepet játszó járőröket: egyenként 30 ezer forintos szabadon felhasználható vásárlási utalvánnyal és kitüntető oklevéllel hálálták meg munkájukat. Ezeket Veres Pál polgármester és Ignácz Dávid jegyző adták át hétfő délután a kapitányságon.

- Azok kaptak most jutalmat, akik a közbiztonság terén, a rendezvények biztosítása alkalmával vagy éppen a rendészettel közös járőrözés során végezték kiemelkedően feladatukat – fogalmazott Veres Pál, aki szerint évekre nyúlik vissza a város és a kapitányság közös munkája. – Miskolc a költségvetéséből egy jelentősebb összeggel is hozzájárul ehhez a feladatvégzéshez, illetve igyekszünk technikai eszközökkel is fokozni a hatékonyságot. Most ennek a közös munkának a kiemelkedő eredményeit szerettük volna ilyen módon megköszönni azoknak, akik közvetlenül részt vesznek benne - mondta.

Hatan kaptak kitüntetést 

Miskolczi István alezredes, aki tavaly október 1-jétől látja el a Miskolci Rendőrkapitányság vezetését, az eseményen úgy fogalmazott, igyekeztek a jók közül is a legjobbakat kiválogatni azok sorából, akik a rendészettel együttműködésben végeznek kiemelkedő munkát. Végül hatan kaptak elismerést, név szerint

  • Bobkó Gábor c. r. szds.
  • Prámer Máté r. hdgy. 
  • Juhász Zsolt r. ftörm 
  • Csengőné Erdei Ildikó r. őrm 
  • Kakó Rita c. r. tzls 
  • Csomó László c.r. ftzls.

Veres Pál jelezte, a mostani jutalom hagyományteremtő jellegű, amit szeretne a város a jövőben Szent György napjához kötve kiosztani hálája és megbecsülése jeleként.

További hírek

Olvasnivaló