Ugrás a tartalomra

Meglepő vereség után magabiztos győzelem

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. szeptember 26. szombat 14:34
Megkezdődtek a magyar amerikaifutball-bajnokság küzdelmei. Két mérkőzést már lejátszott a Renegades a Divízió II-ben.
A Renegátok legközelebb október 17-én lépnek pályára. Fotó: Renegades

Csikorgós, akadozó támadójátékkal kezdte a szezont a 2019-es bajnok Szegeden. A CFS Guardians otthonában egyedül a védelem nyújtott értékelhető teljesítményt, de hiába engedtek alig 10 pontot az ellenfélnek, egy touchdownnal (az extrapontot kihagyták) nehéz meccset nyerni… – Tavaly nagy különbséggel győztünk, hozni kellett volna ezt a mérkőzést is… A szezon eleji formának is betudható a vereség, több interceptiont dobtunk, ami nem fér bele – értékelt Huszár Gábor, a Miskolc-Szirmabesenyő Renegades elnöke.

A váratlan pontvesztés után azonban összekapták magukat a miskolciak. Talán időben jött a pofon, és a Szeged elleni csorbát kiköszörülendő, „csak azért is” hangulatban léptek pályára hazai pályán a jászberényi csapat ellen az elmúlt hétvégén. – Itt már azt játszottuk, amit valóban tudunk. Ismerjük a Wolverinest, nem igazán erősödtek tavalyhoz képest. Egy picit aggódtam persze, hogy a kötelező győzelem terhe nem nyomja-e agyon a gárdát, főleg egy elveszített nyitány után, de a nagyarányú siker magáért beszél (54-6 lett a vége). Nagyon a csapat mélyére kellett volna nézni, ha ez nem jön össze.

A Renegátok legközelebb október 17-én lépnek pályára, a többhetes szünet azonban nem feltétlenül jó egy csapat életében. Ráadásul nagyon átalakultak a bajnokságok, felborultak az erőviszonyok, nagy volt a játékosmozgás a csapatok között. Az Eger Heroes ellen szólhat, hogy nekik még nem volt meccsük, október elején kezdenek csak. – Erős, jó csapat azonban, kiélezett mérkőzésre számítok ellenük. Ehhez azonban a jobbik arcunkat kell mutatnunk játékban. Ha hozzuk, amit valójában tudunk, akkor akár a győzelem is meglehet – fogalmazott az elnök.

További hírek

Olvasnivaló