Ugrás a tartalomra

Megmutatták a nyugdíjasok, hogy mit tudnak

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. április 09. kedd 16:38
Miskolcon rendezte meg idén az aktív időskor sokszínűségét bemutató Nyugdíjas Ki-Mit-Tudját a Nyugdíjasok Megyei és Városi Képviselete.
A mezőkeresztesi Jóbarátság Nyugdíjasklub táncműsora / Fotók: Osztie Tibor

A kulturális rendezvény április 9-én délelőtt, a Polgármesteri Hivatal Dísztermében valósult meg, 135 fellépő és 25 művészeti csoport részvételével. Az eseményt a miskolci önkormányzat, illetve pályázat útján a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta. 

- A hozzánk tartozó nyugdíjasklubok Borsod-Abaúj-Zemplénből, valamint vendégként Kassáról készültek verssel, bohózatokkal, szóló énekkel: operett, nóta, népdal műfajban. Tovébbá énekkarok és tánckarok léptek föl. Nem versenyszerűen, ezért emléklappal jutalmaztuk őket – ismertette kollégánknak Lenkey Béláné, a Nyugdíjasok Megyei és Városi Képviseletének elnöke. 

Lenkey Béláné, a Nyugdíjasok Megyei és Városi Képviseletének elnöke köszönti a művészeti csoportokat

- A nyugdíjasok vágynak arra, hogy megmutassák magukat és szeretettel készülnek minden ilyen rendezvényre. Ez a találkozásra is alkalmat nyújt. Idén öt új közösség jelentkezett a megmérettetésre. A visszatérők pedig boldogan üdvözölték egymást, ünnepelték egymás sikerét és várják a következő fellépési lehetőséget – fejtette ki a nyugdíjas szervezet elnöke. 

Lenkey Béláné elmondta, hogy szervezetük 1996-ban alakult. Néhány évvel később már elkezdték évente megrendezni a „Röpülj páva” dalostalálkozót szerte a vármegyében, ami idén augusztus 14-én Borsodnádasdon lesz. A Nyugdíjas Ki-Mit-Tud ennél annyival több, hogy itt nem csak énekes produkciókkal lehet indulni. Utóbbinak is van már hagyománya, hiszen Putnok, Edelény és Mezőkövesd után tért vissza újra Miskolcra. 

Megosztotta, hogy a következő eseményük egészségmegőrző program lesz május 9-én a Görömbölyi Művelődési Házban. Itt közösen tornázhatnak és szakmai előadást is hallgathatnak az érdeklődők. 

Jurkó István, a nyugdíjas szervezet alelnöke virággal köszönte meg Varga Andrea alpolgármester támogatását

- Miskolc önkormányzata fontosnak tartja, hogy támogassa a Nyugdíjasok Megyei és Városi Képviseletét, akikkel gyümölcsöző az együttműködésünk. Az aktív időskorúaknak értékes programokat szerveznek és lényeges szakmai tudásokat adnak át. Másrészt a város kulturális életének fontos színfoltjai – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere, a miskolci Idősek Tanácsának elnöke. 

- Jó látni azt is, hogy a szépkorúak mennyire aktívan és változatosan élik meg időskorukat. Életörömük példa lehet mindannyiunk számára. Szeretnénk támaszkodni a szépkorúak tudására és tapasztalatára is – hangsúlyozta. 

Hozzátette, hogy a miskolci önkormányzat egyrészt a Salkaházi Sára Plusz Program keretében igyekszik a hasznos szabadidő eltöltésében segítséget nyújtani a nyugdíjasoknak. Másrészt, akár helyszínnel, akár anyagi támogatással hozzájárul az idős szervezetek rendezvényeinek lebonyolításához. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!